Home FAMILY & HOME #Cooking Class #27_july_20 | Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

#Cooking Class #27_july_20 | Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

by Business Mum

#Cooking Class #27_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 6 πατάτες, μεγάλες
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • μαϊντανό, λίγο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα, λίγη, γλυκιά
  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, βρασμένο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση 
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
  • Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και φέρνουμε σε βρασμό. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες.
  • Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
  • Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.

Για τη σως γιαουρτιού

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό. Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού.
  • Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες.
  • Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Related Posts

Leave a Comment