Home HOMEFOOD Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, σύγκλινο και μάνγκο

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, σύγκλινο και μάνγκο

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, σύγκλινο και μάνγκο;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
αλάτι
πιπέρι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με μάνγκο
300 γρ. σύγκλινο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
¼ ματσάκι δυόσμο
½ πιπεριά Φλωρίνης
½ πράσινη πιπεριά
200 γρ. ντοματίνια
½ μάνγκο, ώριμο

Εκτέλεση της συνταγής:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει βράση. 
Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και βράζουμε για 40-60 λεπτά (αναλόγως την ποικιλία του οσπρίου).
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μαυρομάτικα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ξίδι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε στο μπολ τα μαυρομάτικα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. 
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το σύγκλινο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. 
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε στο ξύλο κοπής το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά, και τα ρίχνουμε στο μπολ. 
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σύγκλινο στο μπολ.
Αφαιρούμε τη φλούδα από το μάνγκο, το κόβουμε σε κυβάκια και το ρίχνουμε στο μπολ. 
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε .

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts