Home WONDERLANDBOOKS ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

by Businessmum.gr

Αναρωτιέστε από πόσο χρονών μπορεί ένα μωρό να αρχίσει να έρχεται σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου; Από μηνών, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται. Από τον τέταρτο με πέμπτο μήνα που αρχίζει το μωρό να βλέπει καθαρά, να αντιλαμβάνεται τα υλικά γύρω του και να αναπτύσσει έντονα τις αισθήσεις του όπως την αφή και την ακοή αλλά και την ανάγκη του για εξερεύνηση μπορεί να έρθει σε επαφή με ότι πιο απλό αποτελεί ένα βιβλίο.

Ας έρθει σε επαφή με ένα βιβλίο πάνινο ή πλαστικοποιημένο με μαλακό εξώφυλλο και ας είναι η πρώτη επαφή του ένα δάγκωμα της σελίδας, αρκεί να μην κινδυνεύει να καταπιεί κάποιο υλικό και πάντα με την εποπτεία του γονιού. Αναζητήστε αρχικά μικρά και στη συνέχεια πιο μεγάλα σε μέγεθος βιβλία, με έντονα χρώματα κι ας μην αντιλαμβάνεται ακόμα το μικρό σας τα σχήματα. Με ήχους και μελωδίες με σκοπό να νιώθει μόνο το ρυθμό και την ένταση του κάθε ήχου.

Για την ομαλή εισαγωγή του μωρού μας στο χώρο του βιβλίου έχουν φυσικά φροντίσει και οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ που πάντα έχουν εξαιρετικές προτάσεις βιβλίων για όλη την οικογένεια όπως και για τα νέα μέλη.

Τα 3 βασικά βιβλία που σας προτείνουμε να αποκτήστε από τη πρώτη επαφή του παιδιού με το βιβλίο αλλά και που θα τα χρησιμοποιήσει για αρκετό καιρό είναι τα ακόλουθα από τις αγαπημένες Εκδόσεις Μίνωας!

1. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  από τη σειρά Το πρώτο βιβλίο του μωρού σας

Πρόκειται για ένα μικρό, πολύχρωμο, μαλακό και τόσο όμορφα σχεδιασμένο βιβλίο για τη πρώτη επαφή του μωρού. Τοποθετήστε το ανάμεσα στα παιχνίδια του στο χώρο δραστηριότητάς του και αφήστε το να το ανακαλύψει μόνο του. Να το αντιληφθεί στο χώρο. Να το ακουμπήσει. Αρχικά ίσως το δείτε να προσπαθεί να το δαγκώσει. Μην ανησυχείτε, είναι αναμενόμενο και για αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατάλληλο και για τέτοιου είδους ανάγνωση. Στη θα δείτε ότι θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του τα έντονα χρώματα και θα προσπαθεί να επεξεργαστεί το υλικό που παρατηρεί. Αυτός είναι και ο σκοπός σε αυτά τα πρώτα βήματα να δεχτεί στην καθημερινότητά του το βιβλίο ως παιχνίδι εξερεύνησης. Μετά τον πρώτο χρόνο θα μπορέσει να κάτσει να σας ακούσει να του διαβάζεται και τις μικρές φράσεις που περιλαμβάνει η κάθε σελίδα.

Από την ίδια σειρά κυκλοφορούν οι τίτλοι ΠΡΩΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΖΩΑΚΙΑ και ΟΧΗΜΑΤΑ με προτεινόμενη χρήση για παιδιά από ενός χρόνου και πάνω.

2. ΓΑΒ !

ΓΑΒ! ΓΑΒ! μόνο αυτός ο ήχος από το μεγάλο μπλε κουμπί του βιβλίου αρκεί για να διασκεδάσει το μωρό μας και να αντιληφθεί το βιβλίο ως μέσο ψυχαγωγίας συνδυάζοντας τα χρώματα και το ήχο. Σε πιο μεγάλη ηλικία θα αρχίσει να καταλαβαίνει και την ιστορία του βιβλίου που παρουσιάζει την επαφή  που έχει ένα μικρό σκυλάκι με τα άλλα ζώα όπως το γουρουνάκι, το άλογο και άλλα.

Και ως τελευταία πρόταση για το συγκεκριμένο άρθρο, γιατί οι προτάσεις των Εκδόσεων Μίνωα δεν σταματούν ποτέ, σας προτείνουμε το βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ από τη Μάρω Θεοδωράκη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μωρά λατρεύουν τους ήχους και τη μουσική. Γιατί λοιπόν να μην τους χαρίσουμε την εμπειρία να απολαύσουν 24 διαφορετικά τραγούδια μουσικοκινητικής προκειμένου να αναπτύξουν τις ευεργετικές δράσεις της μουσικής στην ανάπτυξή τους. Πολλές μαμάδες από τις πρώτες κι όλας μέρες επιλέγουν να βάζουν στα μικρά σου να ακούνε ήχους και μουσικές τόσο για να αναπτύσσουν την αίσθηση της ακοής αλλά και για να εξοικειωθούν με τα οφέλη της μουσικής στη καθημερινότητά τους. Το βιβλίο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει και cd με τα 24 αναφερόμενα τραγούδια μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρχικά από τη κούνια, στη πρώτη επαφή του μωρού με τη μουσική ως μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή ήχων και στη συνέχεια όταν το παιδί μπορεί να αντιληφθεί φράσεις και λέξεις να λειτουργήσει ως μια διαφορετική παιδαγωγική φόρμα με σεβασμό στις ανάγκες του παιδιού. Πρόκειται δηλαδή για μια χρήσιμη επιλογή βιβλίου για όλη την οικογένεια, μέσα από την οποία το τραγούδι γίνεται πράξη και απόλαυση μεταξύ των γονιών και των παιδιών.

Για περισσότερες προτάσεις και λεπτομέρειες μπορείτε φυσικά να επισκεφτείτε και την επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων Μίνωας: http://minoas.gr/kids-0-3.minoas !

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts