Home WONDERLANDBOOKS 11-14 Αυγούστου | Το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην Πολύδροσο Φωκίδας είναι γεγονός!

11-14 Αυγούστου | Το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην Πολύδροσο Φωκίδας είναι γεγονός!

Την Μήνα Μητροπούλου τη ‘γνώρισα’ μέσα από το βιβλίο της «Ο Δόκτωρ Τσουρεκάκης και το πασχαλινό αβγό» πριν λίγα χρόνια. Από τότε την παρακολουθώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χαίρομαι να βλέπω την εξέλιξή της! Φαίνεται άνθρωπος φωτεινός, άνθρωπος που παλεύει.

Δημιουργική και αεικίνητη, ζει εκτός πόλης – σαν κι εμένα -, αγαπά τα βιβλία – σαν κι εμένα – και σχετικά πρόσφατα άνοιξε και το δικό της βιβλιοπωλείο – όχι σαν κι εμένα, χαχαχα! Συνεχίζει, λοιπόν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να κεντρίζει το ενδιαφέρον μου με τις επιλογές της αλλά αυτή η τελευταία προσπάθειά της με κέρδισε με την πρώτη ματιά!

Το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Πολυδρόσου είναι γεγονός και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας! Αλλά βέβαια, κάτι ξέχασα… Για δείτε… Η Πολύδροσος ή Σουβάλα είναι κεφαλοχώρι του Παρνασσού στον νομό Φωκίδας και υπάγεται διοικητικά στον διευρυμένο Δήμο Δελφών. Βρίσκεται κτισμένη σε υψόμετρο 380 μέτρων στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού! Τι θα γίνει εκεί;

Η ίδια η Μήνα Μητροπούλου, μας γράφει για ό,τι έπεται την ερχόμενη εβδομάδα! Δείτε με προσοχή το υπέροχο πρόγραμμα καιιιιιιι όσοι πιστοί, ντόπιοι και επισκέπτες, προσέλθετε!


«Σε ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Παρνασσού ζει ένα κορίτσι που αγαπάει τα βιβλία, τα παιδιά και το παιχνίδι!
Έτσι θα ξεκινούσα αν μου έλεγε κάποιος να πω δυο λόγια για το πώς προέκυψε η ιδέα για ένα φεστιβάλ βιβλίου στην Πολύδροσο Φωκίδας, ένα χωριό 1000 περίπου κατοίκων.
Μπορεί στην πραγματικότητα να μην είμαι μικρό κορίτσι μα η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω την ανάγνωση παιδικών βιβλίων ίσως και περισσότερο από τα παιδιά! Μάλιστα είμαι κι εγώ συγγραφέας δύο παιδικών βιβλίων! Το βιβλιοπωλείο μου, η Βιβλιοαγκαλιά μου, είναι μωρό ακόμη καθώς μόλις έγινε ενός έτους και είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα αφού πάντα ονειρευόμουν να είμαι ανάμεσα σε βιβλία και να μεταδίδω την αγάπη μου για το βιβλίο στους γύρω μου.

Δύο χρόνια πριν ανέλαβα τη θέση της Προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πολυδρόσου και έκτοτε προσπαθώ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου να διοργανώνουμε δράσεις που διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών.

Μια από αυτές είναι και το 1ο φεστιβάλ βιβλίου Πολυδρόσου που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πολυδρόσου υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών. Το φεστιβάλ θα ανοίξει την αγκαλιά του σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 10:00π.μ. στην κεντρική πλατεία και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 14:00μ.μ.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις όπως: έκθεση βιβλίου, εργαστήριο χειροτεχνίας, παρουσιάσεις βιβλίων για παιδιά και ενήλικες, παιχνίδια με την κλόουν Ζουζού, face painting, επίδειξη αυτοάμυνας, μπαλονοκατασκευές καθώς και ένα αφιέρωμα στα 100χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ένα γαϊτανάκι με όμορφες εκδηλώσεις για όλους όσους αποφασίσουν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή που σίγουρα θα τους μαγέψει με το φυσικό της κάλλος και την ιστορία της.»


Η Μήνα Μητροπούλου σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας αλλά και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής. Έχει κάνει επιμόρφωση στην μετάφραση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην επιστήμη της επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, στην επιμέλεια και διόρθωση κειμένων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σεμινάρια με θέμα την παιδοψυχολογία, την ποίηση και την φιλοσοφία στο κέντρο σεμιναρίων Τσαούση καθώς επίσης και στην συγγραφή παραμυθιού στη σχολή Tabula Rasa.
Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, φωνητικής και κινηματογράφου στο Θέατρο των Αλλαγών.
Έχουν εκδοθεί δυο παιδικά βιβλία της «Ο Δόκτωρ Τσουρεκάκης και το πασχαλινό αβγό» και «Η Βούλα έχασε μια βούλα» αλλά και τρεις προσωπικές ποιητικές συλλογές. Είναι μέλος του Ομίλου Φθιωτών λογοτεχνών και συγγραφέων, μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά και αγαπάει πολύ τα βιβλία, ταξίδια, το θέατρο, και το παιχνίδι με τα μικρά παιδιά!
Είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πολυδρόσου. Πριν από περίπου ένα χρόνο άνοιξε το δικό της μικρό βιβλιοπωλείο, το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοαγκαλιά πραγματοποιώντας το παιδικό της όνειρο να βρίσκεται διαρκώς περιστοιχισμένη από βιβλία! Διατηρεί εδώ και μια δεκαετία κέντρο ξένων γλωσσών στην Πολύδροσο Φωκίδας όπου κατοικεί με τον σύζυγο και τις τρεις κόρες της που είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της αλλά και οι πιο απαιτητικοί αναγνώστες της!

Από εμάς μία ευχή και μία ελπίδα! Να περάσετε υπέροχα και το πρώτο Φεστιβάλ Βιβλίου Πολυδρόσου, να είναι μόνο η αρχή!

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts