Home WONDERLANDBOOKS 23-28/5/22 | Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων έρχεται με αμέτρητες εκπλήξεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια, σε 100 Μικρά Βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα!

23-28/5/22 | Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων έρχεται με αμέτρητες εκπλήξεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια, σε 100 Μικρά Βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα!

Μία από τις φορές που επισκέφθηκα ένα μικρό βιβλιοπωλείο έγραψα το παρακάτω κείμενο: «Δεν ξέρετε πόση χαρά ένιωσα· πώς κοιτούσα γύρω μου σαν μικρό παιδί που μου έδωσαν σοκολάτα! Η μυρωδιά του χαρτιού, οι υφές από τα διαφορετικά εξώφυλλα, σκληρές και λεπτές σελίδες, μονόχρωμα ή πολύχρωμα σαλόνια, βιβλία με κουβερτούρα ή “αυτάκια”, με χρυσόσκονη ή κινούμενα μέρη… Ένας ολόκληρος κόσμος – ή μάλλον πολλοί – στις άκρες των δαχτύλων μου… Περιφερόμουν ανάμεσα στους διαδρόμους και προσπαθούσα να απομνημονεύσω εικόνες και σκηνές από την πραγματικότητα του χώρου· τακτοποιημένα βιβλία ανά εκδοτικό οίκο, ανά ηλικία, γραφική ύλη και ό,τι άλλο βάλει ο νους!

Ένας πελάτης μπήκε… “Τελείωσα αυτό το βιβλίο! Ποιο μου προτείνετε;” και ο βιβλιοπώλης να ξεκινά με προτάσεις, συστάσεις, να δείχνουν, να ξεφυλλίζουν.. Υπεύθυνος επαγγελματίας που ανήκει στην κατηγορία εκείνων που αγωνιούν να προμηθευτούν ό,τι νέο κυκλοφορεί, να προτείνουν το πιο ταιριαστό βιβλίο για κάθε ενδιαφερόμενο, να απαντήσουν σε κλήσεις, να φυλλομετρήσουν μέσω μηνυμάτων “εκείνο το βιβλίο που έβγαλε ο τάδε”, να φυλάξουν στην άκρη για τον πελάτη τους εκείνο το βιβλίο, να κάνουν παραδόσεις αυθημερόν ή να ετοιμάζουν αποστολές με κόστος προσωπικό χρόνο με την οικογένειά τους!
Αν νιώθετε πως δε χρειάζεστε εσείς κάτι, μοιραστείτε με τα παιδιά σας μία τέτοια εμπειρία… Αφήστε τα να χαϊδέψουν με τη ματιά τους τις ράχες των βιβλίων, να τα αγγίξουν, να τα νιώσουν και σεβαστείτε το τι θα διαλέξουν… Κάποια στιγμή θα ζητήσουν τη γνώμη σας…»


Την τελευταία εβδομάδα του Μάη 100 Μικρά Βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ενώνονται και γιορτάζουν για πρώτη φορά την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, μια μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή βιβλίου στα Μικρά Βιβλιοπωλεία κάθε γειτονιάς! Ένα ‘φεστιβάλ’ δίχως προηγούμενο θα ενώσει νοητά μικρές και μεγαλύτερες γωνιές φιλαναγνωσίας ανά τη χώρα!

Τι είναι για εσάς όμως το μικρό βιβλιοπωλείο; Πώς θα το ορίζατε;

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι τα στέκια μας. Είναι οι χώροι που μας φέρνουν κοντά. Είναι ιδέα, συνάντηση, γνώση και έμπνευση! Τα Μικρά Βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γνωρίζουν την ομορφιά της ανάγνωσης. Είναι το ζεστό σκηνικών των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν!

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ξανά τα Μικρά Βιβλιοπωλεία, είτε βρίσκονται στη γειτονιά μας είτε όχι!

Τι θα γίνει αυτή την Εβδομάδα;
Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων τα Μικρά Βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στη γιορτή θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές εκδηλώσεις για βιβλία: Συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, αφιερώματα, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, δημιουργικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών, παιχνίδια, μουσική, κυνήγια θησαυρού και ό,τι άλλο βάζει ο νους!

Το πλούσιο πρόγραμμα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι ΕΔΩ!

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων + Library4all
Τα Μικρά Βιβλιοπωλεία κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων γίνονται ο συνδετικός κρίκος για να δημιουργηθεί ή να μεγαλώσει μια σχολική βιβλιοθήκη. Πώς;

Συγκεντρώνοντας βιβλία για το Library4all, την πρωτοβουλία που από το 2013 υποστηρίζει σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα. Τα βιβλία χρειάζεται να είναι καινούρια ή σχεδόν καινούρια και να απευθύνονται σε παιδιά 4-12 ετών. Μπορείτε είτε να τα αγοράσετε από τα Μικρά Βιβλιοπωλεία είτε να τα φέρετε από το σπίτι σας. Στη συνέχεια θα πάρουν τον δρόμο τους προς τις σχολικές βιβλιοθήκες που τα έχουν ανάγκη.

Δείτε ΕΔΩ τα Μικρά Βιβλιοπωλεία που θα συγκεντρώνουν βιβλία κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων!

Διοργάνωση: LITTLE BOOKSTORES
Χορηγοί: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΦΕΛΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Υποστηρικτές: ΑΙΟΛΟΣ, ΑΙΩΡΑ, ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ, ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, GUTENBERG, ΙΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΚΕΔΡΟΣ, ΚΙΧΛΗ, ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, ΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΝΗΣΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, PETITES MAISONS, ΠΟΛΙΣ

Ελάτε μαζί μας να γιορτάσουμε #miavdomadastamikra και να γνωρίσουμε ξανά τα Μικρά Βιβλιοπωλεία μέσα από πολλές και ευφάνταστες εκδηλώσεις!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts