Home MUM 4 συμβουλές για την αναχώρηση από το μαιευτήριο

4 συμβουλές για την αναχώρηση από το μαιευτήριο

by Ivi Chrysou Belesi

Είναι αλήθεια ότι οι σκέψεις μου έφταναν μέχρι τη γέννα και τις πρώτες ώρες στο δωμάτιο του μωρού και όχι σε όλες τις ημέρες διαμονής μας στο μαιευτήριο. Υποψιαζόμουνα ότι θα είναι φυσικά γεμάτες από έντονα συναισθήματα αλλά τίποτα άλλο δεν μπορούσα σκεφτώ για αυτές τις τρεις μέρες (φυσιολογικός τοκετός) παραμονής μου στο μαιευτήριο μέχρι που το έζησα. Ήταν τρεις υπέροχες μέρες γεμάτες από όμορφες αναμνήσεις, εμπειρίες και συναισθήματα που έχουν χαραχθεί στη καρδιά μου. Δέχτηκα την απόλυτη φροντίδα από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Έμαθα ότι πραγματικά χρειαζόμουνα και τίποτα περιττό για την καθημερινότητα με το μωρό, την φροντίδα και τον θηλασμό του και ας μην είχα κάνει πριν ούτε ένα σεμινάριο. Έτσι όταν ήρθε η μέρα της αναχώρησης ένα αίσθημα λύπης αλλά και ανασφάλειας είχε κυριαρχήσει μέσα μου.

Για αυτή τη μέρα που περιλαμβάνει διάφορες διαδικασίες θέλω να σου μιλήσω σήμερα και να προσπαθήσω μέσα από τις εμπειρίες μου να σε βοηθήσω να οργανωθείς σωστά για αυτή την ημέρα που θα αναχωρήσεις από το μαιευτήριο με το μωράκι σου στην αγκαλιά, συγκεκριμένα στο αυγό του! Η ημέρα αναχώρησης από το μαιευτήριο ξεκινάει από νωρίς και περιλαμβάνει διάφορες διαδικασίες και ελέγχους μέχρι να δοθεί το πράσινο φως του εξιτηρίου. Έτσι μπορεί να καταλήξει και αρκετά κουραστική και για αυτό η λύση είναι μια όπως πάντα, η οργάνωση.

Ας δούμε λοιπόν τα βασικά βήματα αυτής της οργάνωσης:

1.Προετοιμασία βαλίτσας από την προηγούμενη μέρα: Φρόντισε να έχεις μαζέψει και να έχεις συγκεντρώσει όλα σου τα ρούχα και τα υπόλοιπα προσωπικά είδη στη βαλίτσα σου και κράτησε έξω μόνο την αλλαξιά που ήδη θα φοράς και εκείνη που θα χρειαστείς αναχώρησή σου. Φυσικά φρόντισε και την αλλαξιά του μωρού και ότι άλλο θα χρειαστείς μέχρι και την τελευταία στιγμή αλλά τα περισσότερα αποθήκευσέ τα για να είναι ελάχιστος ο χρόνος που θα χρειαστείς για το τελικό κλείσιμο της βαλίτσας.

2. Συγκέντρωση δώρων και μεταφορά στο σπίτι από την προηγούμενη μέρα: Λουλούδια, μπαλόνια, γλάστρες, αρκουδάκια, καλάθια και όλα τα δώρα θα αποτελούν ένα μεγάλο όγκο πραγμάτων που δεν χρειάζεται να έχεις να φροντίσεις και να ταλαιπωρηθείς για την μεταφορά τους την ημέρα αναχώρησης. Το τελευταίο βράδυ στο μαιευτήριο, μετά το τελευταίο επισκεπτήριο συγκέντρωσε τα δώρα ανά κατηγορίες ή και σε μεγάλες τσάντες μεταφοράς και ζήτησε από φίλους ή κάποιους συγγενείς να βοηθήσουν τον νέο μπαμπά να τα μεταφέρει στο σπίτι. Σαν κλασική γυναικεία ύπαρξη και νέα μανούλα θα σου πω να κρατήσεις μόνο την ανθοδέσμη του συντρόφου σου για να πάρεις μαζί σου κατά την αναχώρηση. Όλα τα υπόλοιπα καλό θα είναι να σας περιμένουν στο σπίτι!

3. Συγκέντρωση εγγράφων σε φάκελο για το εξιτήριο: Η γραφειοκρατία δεν λείπει και από αυτή τη μέρα. Αρκετή ώρα θα πάρει για τον νέο μπαμπά να ολοκληρώσει την διαδικασία για την έκδοση του εξιτηρίου για αυτό και είναι αρκετά χρήσιμο και βοηθητικό να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα σε ένα φάκελο πριν την εισαγωγή στο μαιευτήριο, ώστε να αποφευχθεί επιπλέον αναμονή. Άλλωστε μην ξεχνάς πως δεν θα είστε και οι μόνοι που θα θέλουν να αναχωρήσουν για το σπίτι τους εκείνη τη μέρα!

4. Έτοιμο αυγό στο δωμάτιο: Η άφιξη του γνωστού αυγού (καθισματάκι μεταφορά μωρού) σηματοδοτεί την έξοδο από το μαιευτήριο για το σπίτι. Χρήσιμο λοιπόν είναι να βρίσκεται το αυγό στο δωμάτιο από το προηγούμενο βράδυ μαζί με το κουβερτάκι και ότι άλλο θα χρειαστεί αναλόγως την εποχή για την αναχώρηση του μωρού από το μαιευτήριο. Μην ξεχνάτε πως πλέον είναι απαραίτητη από την νομοθεσία η παραλαβή και μεταφορά του μωρού από το μαιευτήριο με το ειδικό αυτό καθισματάκι, το λεγόμενο αυγό. Και το αυγό ξέρετε το κρατάει ο μπαμπάς και αυτός είναι άγραφος κανόνας αλλά απαραίτητος!

Tip: Αυτή την συμβουλή μου την είχε δώσει ο γυναικολόγος μου και μετά την εμπειρία μου την κρατάω χρυσή συμβουλή για κάθε μέλλουσα μανούλα. Την ημέρα της αναχώρησης από το μαιευτήριο καλό θα είναι να είστε οι τρεις σας και το πολύ ένα ακόμα άτομο για βοήθεια. Όσο όμορφη ιδέα και αν σας φαίνεται να έχετε φίλους και συγγενείς μαζί σας, πρακτικά καλό είναι να μην μαζευτούν πολλά άτομα στο μαιευτήριο καθώς θα είστε ήδη απασχολημένοι και αγχωμένοι για την πρώτη παρθενική έξοδο σας με το μωρό σας που η ηρεμία σας είναι αυτό που χρειάζεστε περισσότερο. 

Super Tip: Εννοείται και να αποθανατίσετε με το κινητό σας και αυτές τις στιγμές γιατί τόσο μοναδικές και γεμάτες παρθενικές αναμνήσεις!

Ελπίζω να σας βοήθησα να οργανωθείτε για αυτή την τόσο ιδιαίτερη και αξέχαστη μέρα της ζωής σας. 

Θα χαρώ να λάβω και τις δικές σας συμβουλές!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts