Home HOMEFOOD  Brownies με γλυκοπατάτα

 Brownies με γλυκοπατάτα

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε Brownies με γλυκοπατάτα;

Υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή:

350 γρ. γλυκοπατάτα
160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
130 γρ. φιστικοβούτυρο
20 γρ. λάδι καρύδας
60 γρ. αλεύρι βρόμης
50 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κουβερτούρα
40 γρ. κάσιους
Για το σερβίρισμα

30 γρ. κάσιους, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της Συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τρυπάμε τη γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι σε όλες τις μεριές.
Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. 
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα, ανάλογα το μέγεθός της, μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα, όσο είναι ακόμα ζεστή, στη μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη τη σάρκα της.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη 250 γρ. από τη σάρκα της γλυκοπατάτας, το σιρόπι σφενδάμου, το φιστικοβούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το λάδι καρύδας, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι βρόμης, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκ. με λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με τη μαρίζ.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τα κάσιους, και πασπαλίζουμε το μείγμα του ταψιού.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. 
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένα κάσιους.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts