fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 05_November_21 | Παραδοσιακό ρυζόγαλο

#Cooking Class 05_November_21 | Παραδοσιακό ρυζόγαλο

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα
  • φρέσκα μούρα
  • φυσαλίδες
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • μέλι
  • δυόσμο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρύζι, τις φλούδες πορτοκαλιού, την κανέλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 700 γρ. από το γάλα, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Σε μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τις βανιλίνες, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το μείγμα με το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τις φλούδες του πορτοκαλιού, την κανέλα και μοιράζουμε σε μπολάκια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
  • Καταναλώνονται κρύα από το ψυγείο με κανέλα ή ζεστά με φρέσκα μούρα, φυσαλίδες, ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και δυόσμο.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment