Home FAMILY & HOME #Cooking Class #10_september_20 |Τορτελίνια mac ‘n’ cheese με 4 τυριά

#Cooking Class #10_september_20 |Τορτελίνια mac ‘n’ cheese με 4 τυριά

by Business Mum

#Cooking Class #10_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μπέικον, κομμάτι

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνι. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει το μείγμα και έχουμε μια μπεσαμέλ.
  • Μόλις πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε πιπέρι, το θυμάρι και τα τυριά εκτός από 50 γρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα τορτελίνι και τα βάζουμε στη μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος 40 εκ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα. Σουρώνουμε το μπέικον από το περιττό λάδι και το μεταφέρουμε πάνω από τα τορτελίνι.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment