fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #12_december_19 Ψητές σουπιές με λαχανικά

#Cooking Class #12_december_19 Ψητές σουπιές με λαχανικά

by Business Mum

#Cooking Class #12_december_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας !

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τις πατάτες

  • 500 γρ. ημίχονδρο αλάτι
  • 500 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα, πλυμένες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 50 γρ. βούτυρο 

Για τις σουπιές

  • 500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 50 γρ. ούζο
  • 1 μπρόκολο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Για τις πατάτες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με το ημίχονδρο αλάτι.
  • Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί και βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος οι πατάτες μας για να είναι έτοιμες θα πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι).
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, απλώνουμε τις πατάτες από την κομμένη πλευρά στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε 2-3 φορές με προσοχή να μην λιώσουν.
  • Όταν πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Για τις σουπιές

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Χαράσουμε τις σουπιές σε τετραγωνάκια 1 εκ. δημιουργώντας κάθετες και οριζόντιες γραμμές στην εξωτερική τους πλευρά. Προσέχουμε να μην κόψουμε βαθιά μέχρι την άλλη άκρη της σάρκας.
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν βάζοντας στο τηγάνι πρώτα την πάνω πλευρά.
  • Με μία τσιμπίδα αφαιρούμε τις σουπιές από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Παράλληλα, ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ. Τις ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα 2/3 του. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.  
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε καλά και μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ που ρίξαμε τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σερβίρουμε τις σουπιές με τις πιπεριές, το μπρόκολο, τις πατάτες και φέτες λεμονιού.

Related Posts

Leave a Comment