fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #12_January21 |Μοσχαράκι με πετιμέζι

#Cooking Class #12_January21 |Μοσχαράκι με πετιμέζι

by Business Mum

#Cooking Class 12_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 1 κιλό μοσχάρι, ελιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 στικ κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 700 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. πετιμέζι
  • 500 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μυζήθρα
  • ρίγανη
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τις κανέλες, τις δάφνες και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και στη συνέχεια σβήνουμε με το πετιμέζι.
  • Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1 ½- 2 ώρες.

Για το σερβίρισμα

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τις παπαρδέλες. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε με μυζήθρα και ρίγανη.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment