fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #12_march_20| Φασόλια με χόρτα

#Cooking Class #12_march_20| Φασόλια με χόρτα

by Business Mum

#Cooking Class #12_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μέτριο, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φασόλια, Πρεσπών
  • 1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. παξιμάδια, σπασμένα
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Δεν ανάβουμε το μάτι από πριν, επειδή θέλουμε το κρεμμύδι να μαγειρευτεί χωρίς να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σκόρδο, το αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα φασόλια, τα οποία μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Αδειάζουμε προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το καπάκι και περιμένουμε να πέσει λίγο ο όγκος τους.
  • Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Θέλουμε τα χόρτα μας να μαγειρευτούν, να ανταλλάξουν αρώματα με τα όσπρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και να πάρουν ελαφρύ χρώμα από την ντομάτα.
  • Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, με τα παξιμάδια σπασμένα από πάνω, την τριμμένη φέτα και το ελαιόλαδο.

Tip

Μπορούμε να φτιάξουμε τη συγκεκριμένη συνταγή με ό,τι όσπρια θέλουμε: γίγαντες, μαυρομάτικα, κουκιά. Επίσης, όσον αφορά την ποσότητα των χόρτων, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προτιμήσεις μας – αν μας αρέσουν πολύ, μπορούμε να βάλουμε περισσότερα στη συνταγή μας.

Related Posts

Leave a Comment