fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #13_march_20| Vegan κρεμ μπρουλέ

#Cooking Class #13_march_20| Vegan κρεμ μπρουλέ

by Business Mum

#Cooking Class #13_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • χυμό, από 1/2 λεμόνι
  • 800 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 80 γρ. μαργαρίνη

Για τη σύνθεση

  • 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • αμύγδαλα
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορν φλάουρ, αλάτι, τον χυμό λεμονιού, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να αρχίσει να βράζει.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ράμεκιν και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική και καίμε με ένα φλόγιστρο μέχρι να γίνει καραμέλα. Εναλλακτικά βάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με αμύγδαλα.

 

Related Posts

Leave a Comment