Home HOMEFOOD #Cooking Class #14_April21 | Empanadas με κιμά κοτόπουλο και τσορίθο

#Cooking Class #14_April21 | Empanadas με κιμά κοτόπουλο και τσορίθο

by Businessmum.gr

#Cooking Class 14_April_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 100 γρ. τσορίθο
  • 250 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε το τσορίθο σε κυβάκια και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια του τσορίθο και σοτάρουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να απορροφηθεί από τα υλικά. 
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα από το λάιμ, το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε με την κουτάλα. 
  • Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον ρίχνουμε στο γουόκ, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε κύκλου.
  • Αλείφουμε ελαφρά με νερό περιμετρικά τις άκρες κάθε κύκλου και διπλώνουμε στα 2 σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
  • Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετούμε τα empanadas σε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τα empanadas με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 20-22 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts