Home FAMILY & HOMEHOME #Cooking Class #18_november_19| Κρεατόσουπα με λαχανικά

#Cooking Class #18_november_19| Κρεατόσουπα με λαχανικά

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #18_november_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Δευτέρα και ξεκινάμε την εβδομάδα μας με Κρεατόσουπα με λαχανικά!

Για την Κρεατόσουπα με λαχανικά θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • χυμό και φλούδες από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 κιλό ανάμικτα λαχανικά για σούπα κτψ Μπάρμπα Στάθης
  • ½ ματσάκι σέλινο (μόνο τα φύλλα)

Για το σερβίρισμα

  • φέτες από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. σέλινο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Tip: Μπορούμε να βάλουμε και λίγο ρύζι την ώρα που προσθέτουμε τα λαχανικά.

Πηγή: Η συνταγή είνα του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment