Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #19_february_20|Παέγια λαχανικών

#Cooking Class #19_february_20|Παέγια λαχανικών

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #19_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φασολάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 150 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ρύζι καστανό
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 350 γρ. νερό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα φασολάκια, την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε τον αρακά, το μπούκοβο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας και το νερό.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό από το λεμόνι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment