fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #18_January21 | Κρεατόσουπα με κριθαράκι

#Cooking Class #18_January21 | Κρεατόσουπα με κριθαράκι

by Business Mum

#Cooking Class 18_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κύβους κότας
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. κριθαράκι, μέτριο

Για το σερβίρισμα

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις δάφνες, τους κύβους και βράζουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ανά διαστήματα ξαφρίζουμε.
  • Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ., τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κολοκύθι σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το σέλινο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες τριμμένες και σιγοβράζουμε για επιπλέον 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα

 

Related Posts

Leave a Comment