Home FAMILY & HOME #Cooking Class #19_april_20|Churros

#Cooking Class #19_april_20|Churros

by Business Mum

#Cooking Class #19_april_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη σάλτσα σοκολάτας

Για τα churros

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ. νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα churros

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να χάσει την υγρασία του και γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
  • Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι κόβουμε churros 10 εκ. Ψήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ που έχουμε αναμείξει τη ζάχαρη με την κανέλα.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Related Posts

Leave a Comment