fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #19_June21 | Σαλάτα με πλιγούρι, ροδάκινο και κοτόπουλο

#Cooking Class #19_June21 | Σαλάτα με πλιγούρι, ροδάκινο και κοτόπουλο

by Business Mum

#Cooking Class 19_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 25 γρ. δυόσμο
  • 25 γρ. άνηθο
  • 50 γρ. βασιλικό
  • 2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. φέτα, θρυματισμένη
  • 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα

Για το πλιγούρι

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 240 γρ. νερό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το κοτόπουλο

  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι, φρέσκο
  • αλάτι
  • 1 κλ. θυμάρι
  • 1 κλ. ρίγανη
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για τη σαλάτα

  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το λάδι.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας και από τις δύο μεριές.
  • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
  • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο.
  • Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το κόβουμε σε 12 πλάγιες κάθετες φέτες. 

Για την σάλτσα

  • Ανακατεύουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, τον βασιλικό και τα προσθέτουμε στο πιάτο. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο, τα ροδάκινα, τα καρύδια και την φέτα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε από πάνω και την σάλτσα.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment