Home HOMEFOOD #Cooking Class #21_November20 | Μουσακάς express

#Cooking Class #21_November20 | Μουσακάς express

by Businessmum.gr

#Cooking Class #21_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μελιτζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο με σάλτσα, που έχει περισσέψει
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια 2 εκ. και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σοτάρουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας στο τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν.
  • Προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι 18×18 εκ. 
  • Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με το ψωμί. 
  • Αδειάζουμε τον κιμά πάνω στο ψωμί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και τη μισή γραβιέρα. 
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τον κιμά. 
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts