fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #22_june_20 |Γαρίδες σουβλάκι με λαδολέμονο

#Cooking Class #22_june_20 |Γαρίδες σουβλάκι με λαδολέμονο

by Business Mum

#Cooking Class # 22_june_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. γαρίδες, Νο 1
  • 70 λαδολέμονο

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • ρόκα
  • ντοματίνια
Εκτέλεση 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα 50 γρ. ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα και μπορούμε να μεταφέρουμε στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη για 30-60 λεπτά για να μαριναριστούν.
  • Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά την ψηστιέρα και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Περνάμε τις γαρίδες σε ειδικά καλαμάκια για σουβλάκι και ψήνουμε σε δύο δόσεις στην ψηστιέρα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Στη δεύτερη δόση προσθέτουμε επιπλέον 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε με λαδολέμονο, ρόκα, ντοματίνια και φέτες λεμονιού.

Related Posts

Leave a Comment