Home HOMEFOOD Πανεύκολο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη | Ό,τι πρέπει για το διάλειμμα στην τηλεκπαίδευση

Πανεύκολο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη | Ό,τι πρέπει για το διάλειμμα στην τηλεκπαίδευση

by Businessmum.gr

Το ξέρω, έχετε κουραστεί να μαγειρεύετε, και, πώς γίνεται, τα παιδιά πάντα πεινάνε όταν είναι στο σπίτι! Φτιάξτε τους ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο μπανανόψωμο (banana bread) και έχετε εξασφαλισμένο το σνακ ανάμεσα στις ώρες της τηλεκπαίδευσης και του διαβάσματος το απόγευμα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 120 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 80 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα, για τη φόρμα
  • 2 αβγά, μέτρια, ελαφρώς χτυπημένα
  • 70 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 3 μπανάνες, ώριμες, 2 λιωμένες + 1 ολόκληρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ 10×30 εκ. 
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και στην περιφέρεια της φόρμας, αφήνοντας να περισσεύει λίγο από τα πλάγια. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά –το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, τη ζάχαρη– και κάνουμε μια γούβα στη μέση. 
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τα αβγά, το γάλα αμυγδάλου, τις λιωμένες μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα των υγρών στο μπολ των στερεών υλικών και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. 
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ. 
  • Κόβουμε την ολόκληρη μπανάνα στη μέση κατά μήκος και την τοποθετούμε πάνω από το κέικ.
  • Με ένα πινέλο, απλώνουμε ½ κ.σ. μέλι πάνω στα κομμάτια μπανάνας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 70 λεπτά (ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ τοποθετώντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα – αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι είναι έτοιμο). Μετά από 35 λεπτά ψησίματος, αν το κέικ έχει χρυσαφίσει αρκετά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, και το τοποθετούμε πάλι στη σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  • Απλώνουμε στην επιφάνειά του την υπόλοιπη ½ κ.σ. μέλι, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts