Home HOMEFOOD #Cooking Class 24_October_21 | Γλυκόξινα χοιρινά φιλετάκια

#Cooking Class 24_October_21 | Γλυκόξινα χοιρινά φιλετάκια

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη γέμιση

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. τσένταρ, σε φέτες

Για τη μαρινάδα

  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • σουσάμι
  • φύλλα κόλιανδρου
  • γουακαμόλε
  • γλυκόξινη σάλτσα
  • γιαούρτι στραγγιστό, ή sour cream

Εκτέλεση 

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν.
  • Απλώνουμε τις φέτες τσένταρ πάνω από τις πιπεριές και αφήνουμε να λιώσει. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε στην άκρη.

Για τη μαρινάδα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κρέμα βαλσάμικο με σύκο, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πλάγιες λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε μέσα στη μαρινάδα. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε μέσα τα φιλέτα αφαιρώντας την περιττή μαρινάδα. Αφήνουμε το μπολ με τη μαρινάδα στην άκρη.
  • Σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με τη μαρινάδα και βράζουμε 1-2 λεπτά για να γλασάρουν. Αφαιρούμε μόνο τα φιλέτα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι με τη μαρινάδα για να καραμελώσει καλά και μεταφέρουμε σε μπολ.
  • Μοιράζουμε τις πιπεριές πάνω από κάθε φιλέτο, τυλίγουμε και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα, σουσάμι, κόλιανδρο, γουακαμόλε, γλυκόξινη σάλτσα και γιαούρτι ή sour cream.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts