fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #26_january_20|Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες

#Cooking Class #26_january_20|Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες

by Business Mum

#Cooking Class #26_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Ένα διαφορετικό γλυκό του χειμώνα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1.200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 60 γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • 100-150 γρ. σπορέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
  • Η κολοκύθα λόγω της ζάχαρης βγάζει νερά. Σουρώνουμε την περιττή υγρασία και την πετάμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αλείφουμε ένα ταψί 25×35 εκ. με σπορέλαιο και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα πάλι καλά ένα ένα.
  • Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και την ψήνουμε για μία ώρα.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και τη σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment