fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 27_October_21 | Παραδοσιακό μπριάμ

#Cooking Class 27_October_21 | Παραδοσιακό μπριάμ

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 2 πατάτες
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • φέτα
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ψωμί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε φέτες 1 εκ., τα καρότα και τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τις φλούδες του. Τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ τρίβουμε τις ντομάτες, βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε 80 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί 25×32 εκ., προσθέτουμε 20 γρ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και ψωμί.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment