fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #30_October_20 | Μαρέγκες κολοκύθα

#Cooking Class #30_October_20 | Μαρέγκες κολοκύθα

by Business Mum

#Cooking Class #30_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C στον αέρα.
  • Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
  • Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια, το πορτοκαλί χρώμα, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
  • Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστεράκικαι σχηματίζουμε τις μαρέγκες- κολοκύθες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 2 ώρες.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Βουτάμε ελαφρά μία οδοντογλυφίδα στο μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα μάτια και το στόμα. 

Related Posts

Leave a Comment