Home FAMILY & HOME #Cooking Class #30_september_20 | Μπάρες με δημητριακά ρυζιού και φιστικοβούτυρο

#Cooking Class #30_september_20 | Μπάρες με δημητριακά ρυζιού και φιστικοβούτυρο

by Business Mum

#Cooking Class #30_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
  • 80 γρ. μέλι
  • 60 γρ. λάδι καρύδας
  • 200 γρ. δημητριακά ρυζιού
  • αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 750 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 70 γρ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση 

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ το φιστικοβούτυρο, το μέλι και τα 60 γρ. λάδι καρύδας.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει πολύ υδαρές.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 25×35 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με τη μαρίζ να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο το ταψί και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.

 

  • Για την επικάλυψη
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το λάδι καρύδας.
  • Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και λιώνουμε τη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί η κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και περιχύνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.

 

  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει εντελώς.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment