fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #3_June21 | Τάρτα ανανά

#Cooking Class #3_June21 | Τάρτα ανανά

by Business Mum

#Cooking Class 3_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη βάση

  • 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

 Εκτέλεση 

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, την άχνη, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να δέσει το μείγμα και γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  • Απλώνουμε σε φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση και φροντίζουμε να κάνουμε και περιμετρικά ένα γείσο.
  • Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και απλώνουμε μεμβράνη. Βάζουμε όσπρια για βάρος, τα καλύπτουμε με τη μεμβράνη και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε επιπλέον 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160ο C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τον ανανά, το αβγό, τη βανίλια, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το μπέικιν, το τυρί κρέμα, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν ρευστή κρέμα.
  • Απλώνουμε στη βάση και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί και φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment