Home HOMEFOOD #Cooking Class 5_August_21 | Παγωτό μπανάνα σε ξυλάκι

#Cooking Class 5_August_21 | Παγωτό μπανάνα σε ξυλάκι

by Businessmum.gr

#Cooking Class 5_August_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 400 γρ. μπανάνες, ώριμες, καθαρισμένες
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και πιέζουμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν και να γίνουν πουρές.
  • Μεταφέρουμε τον πουρέ μπανάνας σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. 
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, -προαιρετικά- το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο αφράτο μείγμα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το 1/3 από τη σαντιγί στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  • Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού στις ειδικές φόρμες σιλικόνης και τοποθετούμε τα ξυλάκια.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες να σφίξουν.
  • Ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια και προαιρετικά βουτάμε την κορυφή τους στη λιωμένη κουβερτούρα. 
  • Σερβίρουμε.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts