fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #7_january_20 | Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν

#Cooking Class #7_january_20 | Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν

by Business Mum

#Cooking Class #7_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Για σήμερα που γιορτάζει η Ιωάννα και ο Γιάννης μαγειρεύουμε Κοτόπουλο λεμονάτο με σαφράν !

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό κοτόπουλο
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 2 σκ. σκόρδο
  • φλούδες, από 2 λεμόνια
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 200 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • κόλιανδρο
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 μερίδες και βάζουμε στην κατσαρόλα, με τη πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, για να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον κουρκουμά, το κύμινο, την κανέλα, τον κόλιανδρο, τα σκόρδα, τις φλούδες από το λεμόνι, το τζίντζερ κομμένο σε κομμάτια, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Προσθέτουμε την πάστα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο Κοζάνης, τα βερίκοκα κομμένα σε λεπτές φέτες, τις ελιές, το νερό, την ντομάτα κονκασέ τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με το μπασμάτι, το γιαούρτι, φέτες από λεμόνι, κόλιανδρο φρέσκο, τον κρόκο Κοζάνης, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment