Home HOMEFOOD #Cooking Class #7_June21 | Αβοκάντο γεμιστό με σαλάτα τόνου

#Cooking Class #7_June21 | Αβοκάντο γεμιστό με σαλάτα τόνου

by Businessmum.gr

#Cooking Class 7_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 ντομάτα
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβοκάντο

Για το σερβίρισμα

  • λάιμ
  • κόλιανδρο
  • πιπεριά τσίλι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
 Εκτέλεση 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια και το ζουμί της. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους. Την τοποθετούμε ξανά μέσα στη φλούδα τους και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πάγο.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στα αβοκάντο και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ, κόλιανδρο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και ελαιόλαδο.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts