fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #9_december_19 Κοτόσουπα

#Cooking Class #9_december_19 Κοτόσουπα

by Business Mum

#Cooking Class #9_december_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας !

Πλέον το κρύο έχει κάνει αισθητικά την εμφάνισή του και οι σούπες έχουν την τιμητική τους.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την κοτόσουπα:

Για τη σούπα

  • 1 κοτόπουλο, ολόκληρο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • θυμάρι, ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος
  • 2 καρότα, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
  • 9 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το πασπάλισμα

Για αβγολέμονο

  • 3 αβγά
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • ξύσμα, από 2 λεμόνια
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • ξύσμα, από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν τα πετάμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το καθαρό κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Με την άκρη της λαβής του μαχαιριού μας ή με ένα μπάτη χτυπάμε και σπάμε ελαφρά τα χοντρά κόκαλα. Έτσι θα δώσουν περισσότερη γεύση στον ζωμό μας.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα κόκαλα μαζί με τον κύβο, το πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και 2 λίτρα νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Ο ζωμός πρέπει να βγάζει μερικές μπουρμπουλήθρες.
  • Ανά διαστήματα αν χρειαστεί ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  • Κόβουμε και τη σάρκα του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ή σε λωρίδες.
  • Αφού περάσει η 1 ώρα, βγάζουμε την κατσαρόλα με τον ζωμό από την φωτιά. Σουρώνουμε τον ζωμό μας σε ένα μπολ και πετάμε τα κόκαλα.
  • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα μας και επιστρέφουμε πίσω τον ζωμό μας.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το ψαχνό από το κοτόπουλο και το ρύζι.
  • Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι.

Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε καλά μέχρι οι κρόκοι να πήξουν και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Σβήνουμετη φωτιά και προσθέτουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (6-7 κουταλιές), ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και επιπλέον λεμόνι αν δούμε ότι χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο θυμάρι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 

Related Posts

Leave a Comment