fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #9_November20 |Τυροπιτάκια κουρού με ελιές

#Cooking Class #9_November20 |Τυροπιτάκια κουρού με ελιές

by Business Mum

#Cooking Class #9_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 20 γρ. φέτα
  • 1 αβγό, μεσαίo
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 650 γρ. ζύμη κουρού
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 30 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το αβγό, ρίγανη, άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο, τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε τη ζύμη κουρού στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα κουπ πατ 9 εκ.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κομμάτια, αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αραιωμένο με νερό και κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέζουμε με το πιρούνι στην ένωση, για να σφραγίσουμε τα τυροπιτάκια μας.
  • Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment