Home HOMEFOOD #Cooking Class #2_november_19| Κέικ με αχλάδια

#Cooking Class #2_november_19| Κέικ με αχλάδια

by Businessmum.gr

#Cooking Class #2_november_19.

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Το Σάββατο με ζεστό καφέ ή τσάι στο σπίτι οικογενεικά  ή με φίλους χρειάζεται ένα κέικ με αχλάδια.Εξαιρετική ιδέα και για των πρωινό των παιδιών!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την παρασκευή του κέικ είναι τα εξής:

  • 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα, για τη φόρμα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 150 γρ. ξινόγαλο
  • 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 αχλάδια
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για τη φόρμα
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • γάλα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 13×25 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ το ξινόγαλο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αχλάδια, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα αχλάδια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
  • Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με γάλα.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts