Home WONDERLANDBOOKS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

by Businessmum.gr

Με αφορμή “Το Νησί” το μυθιστόρημα της Βικτώριας Χίσλοπ που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και με την μεταφορά του στη τηλεόραση, οι περισσότεροι γνωρίσαμε λίγο καλύτερα τις εκδόσεις Διόπτρα. Η ιστορία τους όμως στο ελληνικό χώρο του βιβλίου έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν.

Αναρωτιέστε πότε και πώς άρχισε το ταξίδι της Διόπτρας στον εκδοτικό κόσμο της χώρας;Οι Εκδόσεις Διόπτρα ιδρύθηκαν στις 17 Φεβρουαρίου 1978 από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, νεαρός τότε δικηγόρος κυπριακής καταγωγής και τη σύζυγό του Καλλισθένη. Όραμα των δημιουργών ήταν οι αναγνώστες τους να ανακαλύψουν πώς θα ζήσουν καλύτερα μέσα από τα βιβλία, σε μία περίοδο που στην Ελλάδα το ενδιαφέρον για την αυτοβελτίωση και την αυτοβοήθεια ήταν περιορισμένο ακόμα. Το σύνθημα του εκδοτικού οίκου ήταν (και παραμένει μέχρι σήμερα) «Βιβλία με Θέα τη Ζωή»! Ένα σύνθημα που εμπνέει το αναγνωστικό κοινό ανεξαρτήτως τίτλου.

Το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε ήταν το «Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος» ενώ μεσολάβησαν ακόμα δύο τίτλοι μέχρι την πρώτη επιτυχία, το «Τέλεια όραση χωρίς γυαλιά» του George Kypreotakis. Ακολούθησαν πολλά best seller και το 2005 τη διοίκηση της Διόπτρα ανέλαβε ο γιος του Γιώργου και της Καλλισθένης, ο Κωνσταντίνος.

 Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ανέλαβε την ευθύνη να εξελίξει τον εκδοτικό οίκο χωρίς να χάσει τίποτα από τις βάσεις και τις πρωταρχικές του αξίες. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το εκδοτικό πρόγραμμα της Διόπτρα εμπλουτίστηκε και διευρύνθηκε: Από την υγεία και τη διατροφή στην προσωπική ανάπτυξη και την αυτοβελτίωση, την πνευματική αναζήτηση, την οικογενειακή φροντίδα, την ιστορία, τη φιλοσοφία, την ξένη και ελληνική πεζογραφία, αλλά και το παιδικό βιβλίο.

Δίπλα στον Κωνσταντίνο βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή ένα δικό του αλλά και πολύ αγαπημένο  άτομο στο χώρο του βιβλίου, η Αλεξάνδρα Αυγερινού, Διευθύντρια Επικοινωνίας των Εκδόσεων Διόπτρα. Η Αλεξάνδρα αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς κρίκους στη σχέση των συγγραφέων και των συνεργατών με τον εκδοτικό οίκο. Πλέον είναι και μια επιτυχημένη businessmum καθώς η ζωή της έχει ομορφύνει με την ύπαρξη των κορών της.

Καθώς μεγάλωνε ο εκδοτικός και οι απαιτήσεις αυξάνονταν, η Διόπτρα επένδυσε τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό όσο και στην τεχνολογία, παρέχοντας τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για την αρμονική λειτουργία όλων των τμημάτων και καλλιεργώντας, παράλληλα, πρόσφορο έδαφος για δημιουργικότητα και εξέλιξη.

Εκτός όμως από το ανθρώπινο δυναμικό και τα τεχνολογικά μέσα, εφόδιο για της εξέλιξης και προόδου του εκδοτικού οίκου είναι οι συγγραφείς του και το συγγραφικό ταλέντο και έργο τους. Οι συγγραφείς της Διόπτρα Γιάννης Ξανθούλης, Έλενα Ακρίτα, Victoria Hislop, Robin Sharma, ΚΥΡ, John Verdon, Jennifer Donnelly, Erich Fromm, αλλά και οι εκατοντάδες σημαντικοί τίτλοι όπως Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, Η Ουράνια Προφητεία, Η Κότα που ονειρευόταν να πετάξει, Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος, Blue Monday, αφηγούνται μια μοναδική ιστορία διαχρονικής επιτυχίας.

Τριάντα οκτώ χρόνια τώρα, μέχρι και σήμερα, οι Εκδόσεις Διόπτρα συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους με βιβλία που αποκτούν καθημερινά μια θέση στη ζωή μας. Σημειώνοντας μεγάλη άνοδο την τελευταία δεκαετία, έφτασαν να κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους της ελληνικής αγοράς και συνεχίζουν να φροντίζουν την έκδοση ποιοτικών, χρήσιμων αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγικών τίτλων. Πρώτο μέλημά τους είναι τα βιβλία που επιλέγουν να αφήνουν πάντοτε στον αναγνώστη την αίσθηση ότι «κάτι έχει αλλάξει μέσα του».

Οι Εκδόσεις Διόπτρα με ποικιλία τίτλων απευθύνεται σε όλο το αναγνωστικό κοινό, μικρών και μεγάλων βιβλιόφιλων, με πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες αλλά και διαχρονικές προτάσεις βιβλίων με “Θέα τη ζωή”!

Ευχόμαστε πολλές ακόμα επιτυχίες και νέους τίτλους στις Εκδόσεις Διόπτρα, έναν από τους πιο δραστήριους εκδοτικούς οίκους της χώρας μας!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts