Home WONDERLANDGOING OUT Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από 5 ετών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από 5 ετών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

by Alexandra Papadaki

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδιάζει δράσεις για παιδιά με αφορμή τις δύο περιοδικές εκθέσεις της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» και «Ειδύλλια Οδός»… kids edition με αφορμή τις δύο μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Τεχνόπολη από τις 18 Ιανουαρίου: την έκθεση-αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» και την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ειδύλλια Οδός».

Οι δράσεις έχουν στόχο να φέρουν τους μικρούς επισκέπτες σε επαφή αφενός με την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη και αφετέρου με τις εικαστικές τέχνες και τα υλικά, μέσα από ευφάνταστο, δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Πιο αναλυτικά:

«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς: Ανακαλύπτοντας τη Μελίνα»
Για οικογένειες με παιδιά από 6 ετών

Με αφορμή την επέτειο από τα 100 χρόνια από τη γέννηση Μελίνας Μερκούρη (η οποία θα γιορταζόταν το 2020 αλλά αναβλήθηκε δύο φορές λόγω πανδημίας), η Τεχνόπολη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, διοργανώνει μέχρι τις 11 Μαρτίου στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι τη μεγάλη αφιερωματική έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» προς τιμήν της «τελευταίας Ελληνίδας θεάς», παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό και εκθέτοντας για πρώτη φορά αντικείμενα που αντανακλούν τη σημαντική παρουσία και συνεισφορά της στον κινηματογράφο, το θέατρο και την πολιτική.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη διεθνή πορεία της εμβληματικής σταρ και πολιτικού, μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό kit για παιδιά από 6 ετών που κάνει τη γνωριμία μαζί της… παιχνίδι! Κάθε μέρα, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το ειδικά σχεδιασμένο kit και να κάνουν μία εξατομικευμένη περιήγηση στην έκθεση, «ανακαλύπτοντας τη Μελίνα» μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης και κάρτες ζωγραφικής που προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο μίας από τις μεγαλύτερες γυναικείες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

Πληροφορίες:
To kit θα είναι διαθέσιμο από τις 30 Ιανουαρίου.
Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το kit από το Πωλητήριο του ΒΜΦ.
Κόστος: 3€

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο www.athens-technopolis.gr

«Ειδύλλια Οδός: Η τέχνη των υλικών»
Για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών

 

Μέχρι τις 6 Μαρτίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν ό, τι πιο φρέσκο έχει να επιδείξει η σύγχρονη τέχνη, μέσα από την ομαδική έκθεση «Ειδύλλια Οδός» που παρουσιάζεται στην αίθουσα Μηχανουργείο και στο προαύλιό της. 33 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό εμπνέονται την πρωτοφανή συνθήκη της πανδημίας και του εγκλεισμού, πειραματίζονται με πρώτες ύλες, χρησιμοποιούν χώμα, μαλλί, καλάμια, μάρμαρο, υφάσματα, κλωστές, βελόνες κι αργαλειούς και «συνδιαλέγονται» μέσα από τα έργα τους με το παρόν και το παρελθόν.

Τα παιδιά από 5 ετών έρχονται σε επαφή με την «τέχνη των υλικών», μέσα από ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 6, 13 και 20 Φεβρουαρίου. Τι μυρωδιά έχει το χώμα; Πόσο μαλακό είναι το μαλλί; Τι θόρυβο κάνουν τα καλάμια όταν φυσάς ή το χαρτί όταν τσαλακώνεται; Οι μικροί καλλιτέχνες ανακαλύπτουν τις διάφορες ποιότητες των υλικών, πειραματίζονται με τις υφές τους και δημιουργούν το δικό τους μοναδικό έργο τέχνης με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα ατομικό kit υλικών για τις ανάγκες διεξαγωγής των εργαστήριων.

Πληροφορίες:
Ημέρες: Κυριακές 6, 13, 20 Φεβρουαρίου 2022
Ώρες: 12.00-13.00
Αίθουσα: Μηχανουργείο
Κόστος: 5€
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο www.athens-technopolis.gr

*Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων, τηρώντας όλες τις επίσημες υγειονομικές οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ενήλικες συνοδοί των παιδιών χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (3 μηνών). Οι επισκέπτες 4-7 ετών εναλλακτικά μπορούν να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού self test.

Οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ. 213-0109325, καθημερινά 11:00-17:00.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109325

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts