Home EDITORIAL 10 κορυφαίες στιγμές από το πρώτο μου καλοκαίρι ως μαμά

10 κορυφαίες στιγμές από το πρώτο μου καλοκαίρι ως μαμά

by Ivi Belesi

Το πρώτο μου καλοκαίρι ως μαμά, θα το χαρακτήριζα ένα από τα πιο ουσιαστικά καλοκαίρια της ζωής μου! Οικογενειακό, ήρεμο αλλά και απαιτητικό λόγω του μωρού, αλλά παράλληλα και τόσο γεμάτο. Γεμάτο από τόσα νέα πράγματα που βιώσαμε παρέα με το μικρό μας αυτό πλασματάκι. Στιγμές ξεχωριστές, ιδιαίτερες, αξέχαστες και συγκινητικές.

Το πρώτο καλοκαίρι μας το βιώσαμε κυρίως στην πόλη χωρίς όμως να περιοριστούμε. Καθημερινές, απογευματινές βόλτες σε παιδικές χαρές και εμπορικά κέντρα, baby swimming στο αγαπημένο μας κολυμβητήριο και μικρές εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες για βουτιές ήταν κάποιες από τις βασικές ασχολίες μας στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Όμως όλα αυτά συνοδεύονται από μαγικές στιγμές που μας χάριζε το μικρό μας αγγελούδι, όπως με το κατόρθωμα να μάθει να πίνει νερό, να στέκεται και να κάνει τα πρώτα της βήματα, να αναζητάει και να προτιμάει φανερά τους κλιματιζόμενους χώρους, να δοκιμάζει επιφυλακτικά τα φρούτα του καλοκαιριού και γενικώς να μας ξετρελαίνει με τις αντιδράσεις και τις ανακαλύψεις της.

Το καλοκαίρι όμως το βιώσαμε στο έπακρο όταν αναχωρήσαμε για προορισμούς εκτός της πόλης, με ένα πλασματάκι πλέον 10 μηνών. Επισκεφτήκαμε προορισμούς της Πελοποννήσου και νησιά του Ιονίου. Ταξιδέψαμε κυρίως με αυτοκίνητο και πλοίο. Επιλέξαμε το πρώτο μας οικογενειακό καλοκαίρι να διακοπάρουμε κυρίως οι τρεις μας, με μικρά κενά παρέας κάποιων αγαπημένων φίλων, για να μπορέσουμε να βρούμε και τους καλοκαιρινούς μας ρυθμούς και τις ανάγκες του νέου μέλους.

Το πρόγραμμά μας ήταν απλό και ουσιαστικό. Σηκωνόμαστε κατά τις 9 το πρωί και μετά από ένα απολαυστικό πρωινό, μικροί και μεγάλοι κατευθυνόμασταν για την παραλία. Η μικρή μου ξετρελαινόταν με τη θάλασσα, την αποκαλούμενη “μπλουμ”

Η παραλία σηματοδότησε αυτό το καλοκαίρι μου όχι για τις ώρες που καθίσαμε καθώς με ένα μωρό πλέον οι ώρες παραμονής σου στην παραλία μειώνονται λόγω ήλιου, φασαρίας, γκρίνιας, κούρασης και πείνας, αλλά γιατί κάθε ώρα που περνούσαμε εκεί προσθέταμε και μια νέα φωτογραφία και εμπειρία στο βιβλίο των οικογενειακών μας αναμνήσεων. Κουβαδάκια, φουσκωτά, και αδιάβροχες πάνες ήταν τα βασικά εφόδια που αντικατέστησαν τα περιοδικά, τα βιβλία και πολλά άλλα που με συνόδευαν μέχρι πρότινος στις επισκέψεις μου στη παραλία.

Μετά τη παραλία κορυφαίες στιγμές βιώσαμε στις βόλτες με το καρότσι στα κέντρα και την αγορά κάθε προορισμού όπου ανάμεσα σε τουρίστες από όλο τον κόσμο συνειδητοποιούσαμε πως το μικρό μας ανθρωπάκι μεγάλωνε κάθε μέρα και πως θα επέστρεφε πίσω στην πόλη τόσο αλλαγμένο.

Αν θα έπρεπε λοιπόν να συγκεντρώσω συνοπτικά 10 κορυφαίες στιγμές που σηματοδότησαν αυτό το καλοκαίρι μου, πρώτη φορά ως μαμά και παράλληλα κάποιες διαφορές που άλλαξαν την έννοια του καλοκαιριού και των καλοκαιρινών διακοπών, τότε αυτές είναι οι εξής:

1. Μετά από ένα καλοκαίρι με κοιλιά, ήρθε το καλοκαίρι με το μικρό μου δίπλα – δίπλα!

2. Τα απογευματινά μπάνια έγιναν πιο απολαυστικά και διασκεδαστικά από τα πρωινά.

3. Άφησα τα cocktails και έπιασα τα κουβαδάκια για καστράκια στην άμμο.

4. Οι καλύτερες βόλτες ακόμα και το καλοκαίρι γίνονται με καρότσι!

5. Λάτρεψα τις συζήσεις μαμάς – κόρης πάνω στην άμμο με βασικές λέξεις “ατό”- “μπλούμ”- “εντό” και φυσικά “μαμάαααα” και “μπαμπάαααα”.

6. Από απαρατήρητη παρουσία για ηλιοθεραπεία, έγινα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των λουόμενων δίπλα στη κόρη μου που έκλεβε τις εντυπώσεις και δεν με άφηνε φυσικά λεπτό για ηλιοθεραπεία!

7. Το πιο απολαυστικό κέντρο διασκέδασης για καλοκαιρινά βράδια στο νησί ήταν η βεράντα του σπιτιού ή του ξενοδοχείου με τη μαγευτική θέα της θάλασσας και την ησυχία που εξασφάλιζε ο βραδινός ύπνος του μωρού.

8. Λάτρεψα τις βόλτες με το καρότσι αποφεύγοντας τις μακρινές διαδρομές με αυτοκίνητο.

9. Ερωτεύθηκα ακόμα πιο πολύ για ένα ακόμα καλοκαίρι, τον άντρα μου βλέποντάς τον μπαμπά.

10. Αγάπησα αυτό το καλοκαίρι, το πρώτο μας οικογενειακό καλοκαίρι και ανυπομονώ για τα επόμενα!

Μαγικό, υπέροχο, ονειρεμένο, ξεχωριστό, ουσιαστικό και άκρως οικογενειακό και μαμαδίστικο καλοκαίρι που θα θυμάμαι ανάμεσα στα πιο υπέροχα καλοκαίρια της ζωής μου! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts