450
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε εύκολη κοτόσουπα με τραχανά;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
200 γρ. τραχανά ξινό
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
1,9 λίτρα νερό
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το καρότο, και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον κόβουμε σε κομμάτια με την κουτάλα χωρίς να το σπασουμε τελείως.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τον τραχανά, το θυμάρι, τον κύβο και το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, θυμάρι και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη