Home EDITORIAL ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

by Businessmum.gr

 Με αφορμή την γιορτή της μητέρας σκεφτήκαμε να γνωρίσουμε μαζί τη παρέα των Ελληνίδων mumsbloggers. Τι σημαίνει να είσαι  mumblogger ; Τι κάνεις , με τι ασχολείσαι; Ποια είναι τα  blog των Ελληνίδων μαμάδων bloggers; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα μας απαντήσουμε αγαπημένες mums bloggers και θα τις γνωρίσουμε καλύτερα. Πρόκειται για σπουδαίες γυναίκες, μητέρες, που η δυναμικότητα, η δημιουργικότητα και η φιλοδοξία είναι ίσως τα βασικά χαρακτηριστικά που τις χαρακτηρίζουν, όμως η κάθε μια έχει να μας προσφέρει κάτι διαφορετικό μέσα από το περιεχόμενο του blog της, των ενδιαφερόντων της και της γραφής της. Όπως διαβάζουμε μια, δυο εφημερίδες εστιάζοντας σε συγκεκριμένες στήλες ή ορθογράφους, όπως και με τα περιοδικά το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και να διαβάζουμε τα blog των μαμάδων bloggers.

Ας τις γνωρίσουμε λοιπόν μια-μια!

Είσαι η travel mum blogger Άννα Παπαρίζου του blog Dreamista

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

To 2014 ξεκίνησε το δικό μου ταξίδι στον χώρο του blogging επαγγελματικά. Ήθελα να ξεκινήσω κάτι δικό μου, όπου θα μοιράζομαι τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες και κυρίως τις λύσεις που βρίσκω για να κάνω τα ταξίδια μου πιο εύκολα, αλλά και πιο εύκολο να τα πραγματοποιήσω. Έτσι, γεννήθηκε το πρώτο ελληνικό travel & lifestyle blog, το Dreamista.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger;

Μαμά έγινα τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν γέννησα τα δίδυμα αγοράκια μου – σχεδόν δύο χρόνια αφού ξεκίνησα το Dreamista. Οπότε είμαι travel blogger, που όμως είμαι και διδυμομαμά. Και όπως αγαπώ 2,5 χρόνια τώρα να δίνω λύσεις στους αναγνώστες του blog μου για να κάνουν τα ταξιδιωτικά τους όνειρα πραγματικότητα, έτσι αγαπώ σιγά σιγά να μοιράζομαι πρακτικές γνώσεις για ταξίδια με δίδυμα, για να βοηθήσω τις απανταχού μωρομάνες-διδυμομάνες να ταξιδέψουν κι αυτές πολύ.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Ξεκίνησα ως travel & lifestyle blogger, για να διοχετεύσω τις γνώσεις μου στα social media, την αγάπη μου για τα ταξίδια, τη μόδα, την ομορφιά, το fitness και το καλό φαγητό, σε κάτι δικό μου. Όταν έμεινα έγκυος, άρχισα να σκέφτομαι τρόπους να εντάξω τη νέα μου τεράστια πραγματικότητα στο blog μου. Το blog ήταν και θα παραμείνει ταξιδιωτικό. Η μητρότητα όμως είναι ένας ρόλος που έχει γεμίσει όλη μου τη ζωή και το μυαλό. Οπότε ήταν αναμενόμενο και αναπόφευκτο να βρει τη θέση της στο travel blog μου – με tips για ταξίδια με δίδυμα, αλλά και με τις εμπειρίες μας από τα οικογενειακά μας ταξίδια.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο;

Είχα πρόσφατα επιστρέψει από το Μεξικό και, φοβισμένη από τις συνέπειες που είχε το jet lag στην υγεία μου, έκανα κάμποση έρευνα και βρήκα μερικές όχι και τόσο εύκολες λύσεις, για να μην το ξαναπάθω! Το πρώτο λοιπόν άρθρο που έγραψα για το Dreamista, τον Σεπτέμβρη του 2014, ήταν το “Νίκησε το jet lag σε 7 βήματα”.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Ως stay at home mum, το Dreamista είναι η επαγγελματική μου διέξοδος και η επιχειρηματική μου δραστηριότητα.Ξεκίνησε επαγγελματικά και τα πάει πολύ καλά. Έχοντας ήδη δύο υποψηφιότητες στα Marie Claire Blog Awards και πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες, μου προσφέρει απίστευτη  προσωπική ικανοποίηση. Ταυτόχρονα, έχω την ανάγκη να κάνω και να σκέφτομαι κάτι άλλο πέρα από τα δίδυμα, αλλά και να επικοινωνώ με κόσμο, που μάλιστα τυχαίνει να είναι και πολύ ενδιαφέρουσες επαφές, από τον χώρο του τουρισμού, της ομορφιάς και της μόδας.Το Dreamista από την πρώτη κιόλας μέρα που βγήκε στον αέρα, έχει κάνει την καθημερινότητά μου πραγματικά ονειρεμένη!

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Τα ταξίδια μου είναι η βασική μου πηγή έμπνευσης. Κάθε ταξίδι δημιουργεί πολλά θέματα: το ίδιο το ταξίδι, το ξενοδοχείο, travel tips, packing tips, τοπικές κουζίνες, baby friendly προορισμοί… Η θεματολογία είναι αστείρευτη.

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Στην αρχή, ναι. Είχα διάφορους μηχανισμούς. Και επειδή δημοσίευα άρθρα 3 φορές την εβδομάδα, έγραφα καθημερινά, μετά τις 21:00. Πλέον, τα δίδυμα είναι το α και το ω της μέρας μου και αρθρογραφώ πιο αραιά, αλλά πιο εμπεριστατωμένα και πιο εύκολα, μιας και έχει γίνει πια μια όμορφη συνήθεια.

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί;

Προτιμώ το Facebook, για την αμεσότητά του και τις άπειρες δυνατότητές του.

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Έχω τεχνική υποστήριξη από developer, αλλά το photo editing, τις μεταφράσεις, τα social media και την όλη διαχείριση του blog την έχω αποκλειστικά εγώ. Τα άρθρα είναι επίσης δικά μου, με εξαίρεση συνεντεύξεις και guest posts από άλλους ταξιδιώτες.

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα;

Εργάζομαι πλέον freelance, σε διάφορα project ως κειμενογράφος και μεταφράστρια.

Διαβάζεις τα blogs των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου;

Ως διδυμομάνα, γνώρισα ήδη από έγκυος το mytwins.gr. Άλλά μου αρέσουν πολύ τo Raised Good και το blog του βιβλίου The Danish Way of Parenting.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου;

Kαθόλου.

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Το Dreamista αυτή τη στιγμή είναι το μόνο ελληνικό travel blog για ταξίδια με δίδυμα μωρά και το δεύτερο παγκοσμίως με αυτή τη θεματολογία. Προσφέρει συμβουλές για ταξίδια χωρίς περιττές αποσκευές, με παιδιά ή χωρίς, αλλά και πληροφορίες για τους προορισμούς που έχω επισκεφτεί, για να δει κανείς τα καλύτερα και να κάνει τη διαμονή του ονειρεμένη, με παιδιά ή χωρίς!

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger;

Υπάρχει και είναι το ίδιο που ισχύει για όλες τις κατηγορίες blogging: να γράφεις για πράγματα που αφορούν το κοινό σου και για θέματα που ο άλλος θα ψάξει να βρει στο google – για τα οποία φυσικά έχεις προσωπική εμπειρία και αγαπάς να μιλάς για αυτά!

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα κα το blog…

www.dreamista.gr

www.facebook.com/dreamistablog

www.instagram.com/dreamista.gr

www.pinterest.com/dreamistablog

www.twitter.com/dreamistablog

Είσαι  η  mum blogger Εύη Σταθάτου του blog myTwins.gr.

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging; 

Δεν ήταν απόφαση ουσιαστικά…. κάποια στιγμή, αφού δημιούργησα το site, μπήκε στη ζωή μου και το blogging. 

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger; 

Να μοιράζομαι αγαπημένες μαμαδίστικες (και όχι μόνο) στιγμές.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες; 

Να μοιράζομαι με άλλες μαμάδες στιγμές και εμπειρίες.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο ;

Ήταν το editorial του myTwins και λίγα λόγια για μένα.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου; 

Μου προσφέρει τη χαρά να γράφω, να καταγράφω στιγμές και να έχω επαφή με άλλες μαμάδες, που είναι πολύτιμη.

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου; 

Από τα παιδιά μου φυσικά!

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι; 

Γράφω σχεδόν καθημερινά, ότι ώρα βρω ησυχία… πολύ συχνά αργά το βράδυ!

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί ; 

Με έχει κερδίσει το Instagram.

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες; 

Έχω και συνεργάτες και είμαι πολύ τυχερή που μπήκαν στη ζωή του myTwins.

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ; 

Ναι, έχω τη συλλογή myTwins Collection με βρεφικά ρούχα. Tο concept της συλλογής είναι παιχνιδιάρικα, ιδιαίτερα σετ που μπορούν να φορεθούν σε αδερφάκια, δίδυμα ή μη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο μου βιβλίο, «Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων» από τις Εκδόσεις Διόπτρα. 

Διαβάζεις τα blogs  των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ; 

Διαβάζω κάποια (όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος μου βέβαια). θεωρώ ότι τα μαμαδο-blogs έχουν εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν κάποιες πολύ αξιόλογες προσπάθειες στο χώρο.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου;

Ναι, σιγά σιγά, είναι απαραίτητο. Μου αρέσει, γιατί έχει αμεσότητα και ζωντάνια.

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του; 

Έχει αληθινές ιστορίες και ασχολείται αρκετά με θέματα που αφορούν τους γονεις που έχουν δίδυμα. Θα έλεγα ότι αυτή είναι η διαφορετικότητά του από τα άλλα blogs.

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger ; 

Να είναι αληθινή.

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα κα το blog. 

Είσαι  η  mum blogger Κατερίνα Μαντά του blog www.k-mag.gr

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Ως δημοσιογράφος το να υπάρχω μέσα σε ένα site μετά το 2010- την χρονιά που απέκτησα τον γιο μου, Παύλο- ήταν κάτι το δεδομένο. Οπότε το 2011, μαζί με την Ζωή Κρονάκη αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το www.all4mama.gr. Ήταν η πιο άμεση έκφραση επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, η εξέλιξη των media, και μέσα σε ένα πλαίσιο γνωστό, ούσα μαμά και δημοσιογράφος, Στη συνέχεια τον Μάιο του 2012 έφτιαξα από την αρχή το The K-magazine για να είναι ως επίκεντρο η σύγχρονη σκεπτόμενη γυναίκα και να καλύπτει όλες της τις ανάγκες στο ευ ζην.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger;

Δεν θα έλεγα ότι είμαι αυθεντική mum blogger, αλλά κουκουβάγια-μαμά που ως δημοσιογράφος γράφει και για τον γιο της, μέσα στο πλαίσιο της καθημερινότητας ως μητέρα! Νομίζω ότι ενώνονται δύο μεγάλα «πάθη» : ο Παύλος και το γράψιμο.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Στόχοι; Μάλλον να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και να μεταδώσω κάποιες από τις εμπειρίες μου, προκειμένου να καθησυχάσω άλλες μαμάδες ότι το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις, αλλά ότι είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρεις.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο ; 

Ειλικρινά δεν θυμάμαι, αλλά είμαι σίγουρη ότι αφορούσε τον Παύλο.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Είναι τρόπος ζωής το να ξυπνάς, να ετοιμάζεις τον μικρό για το σχολείo, να ανοίγεις τον υπολογιστή και να γράφεις. Ακόμα και το σαββατοκύριακο… δεν υπάρχουν ωράρια… η έμπνευση είναι η καθημερινότητά σου!

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση «έμπνευση είναι η καθημερινότητά σου!» Φτάνει να είσαι ειλικρινής με το αναγνωστικό κοινό σου…

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Γράφω συνέχεια.. και χωρίς πρόγραμμα. Το απολαμβάνω! Αν όμως έμπαινα στη διαδικασία του προγράμματος, δεν θα ήταν απόλαυση. Επίσης προτιμώ τις βραδινές ώρες που έχει ησυχία!

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί ;

Είμαι παιδί του facebook… θα ήθελα να βελτιώσω την τεχνική μου στο instagram, το οποίο μπορώ να χαζεύω με τις ώρες και μου αρέσει η επικοινωνία μέσω αυτού… δεν είχα ούτε έχω καλές σχέσεις με το twitter.

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Έχω πολύτιμους συνεργάτες που δεν τους αλλάζω με τίποτα! Η Χάρις Μακράκου το διαχειρίζεται εμπορικά, η Αντιγόνη Αδαμοπούλου, η Εύη Τσανάκα, η Νατάσσα Σχοινά αρθρογραφούν καθημερινά… αλλά η Βαλεντίνα Παπαλάμπρου, η Χριστίνα Θεοχάρη είναι επίσης παρούσες!

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ;

Αυτή την περίοδο όχι, αλλά αυτά τα χρόνια έχω παράλληλα διδάξει δημοσιογραφία και εργαστεί στον 9,84 σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα! Και το 2016 ήμουν αρχισυντάκτρια στο site Beautemagazine.gr , την ηλεκτρονική μορφή του αγαπημένου περιοδικού Beaute.

Διαβάζεις τα blogs  των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ;

Δεν διαβάζω απλά … είμαι fan my twins.gr της Εύης Σταθάτου(παρόλο που δεν είμαι διδυμομαμά), του aliceonboard.gr  της Πέπης Νικολοπούλου,  και το site των 4moms.gr (Αμαλία Κυπαρρίση, Βιβή Μπασινά και Βάσω Στασινού).Επίσης ενημερώνομαι και από blogs του εξωτερικού…για αυτό το κάτι παραπάνω!

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου ;

Δυστυχώς καθόλου..

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Ισως το γεγονός ότι ασχολείται κυρίως με την γυναίκα και στο πως να κάνει τη ζωή της και της οικογένειάς της (μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο) πιο όμορφη, πιο εύκολη και κυρίως πιο ενδιαφέρουσα.

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger ;

Να είναι πιστή και συνεπής στην επικοινωνία της με τους αναγνώστες της και κυρίως αληθινή κι αυθεντική!

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα κα το blog

Μπορείτε να με βρείτε στο www.k-mag.gr και σε όλα τα social media

twitter : @k-maggr
instagram ως @thekmagazine
facebook:  k-mag.gr στο http://www.facebook.com/kmaggr

 

Είσαι η mum blogger Έφη Αργυροπούλου του blog Working Moms.

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Με το blogging ξεκίνησα να ασχολούμαι τον Ιανουάριου του 2013. Μετά από πολυετή εργασία, δούλευα μέχρι τότε 12 χρόνια ασταμάτητα, βρέθηκα ξαφνικά άνεργη στο σπίτι με τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο που τότε ήταν 2μιση χρονών. Περνούσαμε φανταστικά μαζί αλλά ήθελα και γω κάποιες ώρες της ημέρας να κάνω κάτι για τον εαυτό μου. Τότε ξεκίνησα το blogging και το Working Moms το οποίο ξεκίνησε σαν ψυχοθεραπεία και προσωπική ανάγκη να ξεφεύγω λίγο από την έντονη και απαιτητική καθημερινότητά μου ως νέα μαμά και εξελίχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα portal μαμάδων του διαδικτύου.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger;

Για μένα το ότι είμαι mom blogger είναι διασκέδαση, διέξοδος από την καθημερινότητα, πολλές και ενδιαφέρουσες γνωριμίες με ανθρώπους που ίσως εκτός blogging δε θα είχα την δυνατότητα να τους γνωρίσω ποτέ.Και ακόμα ευθύνη γιατί οι mombloggers εκτιθέμαστε στο κοινό και πρέπει να μεταφέρουμε τα σωστά μηνύματα στις μαμάδες που μας παρακολουθούν.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Όταν ξεκίνησα το blogging το ξεκίνησα δειλά δειλά  για να χαλαρώνω λίγο όπως προείπα και να ξεφεύγω από την έντονη καθημερινότητα της μαμάς αλλά εξελίχθηκε σε μοναδική εμπειρία και πλέον μαζί με τους συνεργάτες μου μοιραζόμαστε χρήσιμες συμβουλές, προτάσεις και εμπειρίες στο κοινό μας.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο;

Το πρώτο μου άρθρο αφορούσε την πρώτη μας παρουσίαση παιδικού βιβλίου που παρακολουθήσαμε με τον Κωνσταντίνο μου. Εκ τότε αυτή η στήλη με τις παρουσιάσεις που κάνουμε πλέον μαζί και με τα δύο τα παιδιά μου είναι από τις αγαπημένες μου και των μαμάδων που με ακολουθούν.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Το blogging μου προσφέρει διασκέδαση, χαλάρωση, όμορφες και νέες γνωριμίες και χωρίς να το περιμένω αναγνωρισιμότητα. Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή μου είναι όταν με σταματάνε μαμάδες στις βόλτες που πηγαίνω με τα παιδιά μου στα πάρκα, στους παιδότοπους, στα θέατρα και μου αναφέρουν πόσο τους αρέσει το blog μου, η θεματολογία του, οι δράσεις, οι εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και τα χρήσιμα δώρα που προσφέρουμε σε διαγωνισμούς. Ότι με παρακολουθούν πιστά και με ευχαριστούν για την ενημέρωση και διασκέδαση που τους προσφέρω.

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Η θεματολογία είναι ομαδική δουλειά. Έχω μια πλειάδα συνεργατών που μου στέλνει άρθρα ποικίλης θεματολογίας. Εγώ συντάσσω περισσότερο ότι έχει να κάνει με βιβλία, έχω συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς και τα παρουσιάζω μαζί με τα παιδιά μου, προτείνω εξόδους και προϊόντα που έχω δοκιμάσει μαζί τους και τα συστήνω ανεπιφύλακτα στο κοινό μου.

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Όχι δεν ακολουθώ κάποιο μηχανισμό ή τεχνική, όλα γίνονται με όρεξη και ενστικτωδώς, είμαι πολύ οργανωτική και όλα γίνονται με οργάνωση και μεθοδικότητα, αλλά δεν έχω κάποιες συγκεκριμένες ώρες που αρθρογραφώ, πιο πολύ ίσως τα βράδια που κοιμούνται τα παιδιά μου ή τα πρωινά που λείπουν στο σχολείο και εγώ είμαι απογευματινή στη δουλειά μου, γιατί εργάζομαι και σε σταθερή δουλειά.

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί ;

Προτιμώ περισσότερο το facebook και το Instagram. Στο facebook διατηρώ και τη σελίδα του blog όπου δημοσιεύω και όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα του blog μου και στο Instagram ανεβάζω πιο προσωπικές στιγμές με τα παιδιά μου, χωρίς να φαίνονται τα προσωπάκια τους γιατί είμαι πολύ κατά της δική τους εκθέσης. Καλώς κακώς η μαμά τους έχει επιλέξει την προβολή και λόγω ότι είμαι mom blogger θέλω να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου και την καθημερινότητα μου με τα παιδιά αλλά δεν θέλω να τα γνωρίζει ο κόσμος, να τα σταματούν στο δρόμο και να τους λένε είσαι το παιδί της blogger Έφης Αργυροπούλου. Δεν είναι σε θέση τα ίδια ακόμα να έχουν ορθή άποψη αν θέλουν να εκτίθενται ή όχι και δεν θα ήθελα αύριο μεθαύριο να βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να λογοδοτήσω στα παιδιά μου.

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Όπως προείπα είναι ομαδική δουλειά. Τα άρθρα μου τα στέλνουν μια πλειάδα συνεργατών που συνεργάζομαι και ότι αφορά επικαιρότητα, παιδεία και lifestyle από μεγάλα ειδησιογραφικά site που πάντα αναφέρω τις πηγές. Την επιμέλεια των άρθρων, το στήσιμο και το όλο marketing και προώθηση του blog είναι καθαρά δική μου υπόθεση, είμαι η δημιουργός και η αποκλειστική ιδιοκτήτρια.

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ;

Εκτός από το blogging από το Σεπτέμβρη του 2016 είμαι και πάλι στον εργασιακό στίβο, εργάζομαι σε εταιρεία logistics ως γραμματειακή υποστήριξη.

Διαβάζεις τα blogs  των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ;

Όσο μπορώ και μου επιτρέπει ο χρόνος μου διαβάζω και άλλων bloggers αλλά πιο πολύ μεγάλα portal μαμάδων και οικογένειας.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου ;

Όχι δεν ασχολούμαι ακόμα, είναι πολύ πιεσμένος ο χρόνος μου και δεν θέλω στην παρούσα φάση να ασχοληθώ και με αυτό. Αυτή την περίοδο το blog μου είναι σε διαδικασίες μεταφοράς σε site, σε λίγες μέρες θα βγει στον αέρα και είναι μία πολύ έντονη περίοδος και δεν υπάρχει δυνατότητα να ασχοληθώ με κάτι άλλο τη δεδομένη στιγμή. Μελλοντικά γιατί όχι;

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Το blog μου νομίζω ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα γιατί συμπεριλαμβάνω και πολύ την βιωματική ζωή μιας μαμάς. Ανεβάζω άρθρα και με δικές μας εμπειρίες, προτείνω εξόδους που έχουμε πάει και εμείς, βιβλία που τα έχουμε διαβάσει και τα έχουμε λατρέψει, συνταγές που έχω φτιάξει και είναι δοκιμασμένες, tips και κατασκευές που έχω κάνει με τα παιδιά μου. Προσπαθώ μέσα από το blogging να μεταφέρω τη δική μου μοναδική εμπειρία του να είσαι μαμά και όχι μόνο να είσαι μια μαμά κλεισμένη στο σπίτι χωρίς να κάνεις τίποτε άλλο, απλά να μεγαλώνεις τα παιδιά σου, που και αυτό είναι εξίσου σημαντικό αλλά μπορείς ταυτόχρονα να συνδυάσεις πολλές εμπειρίες και να είσαι παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σου.Με ρωτάνε συνεχώς πως προλαβαίνω δουλειά, blogging, σπίτι, δυο παιδιά, δουλείες σπιτιού, υποχρεώσεις, η απάντηση είναι απλή: οι γυναίκες είναι δραστήριες και πολυτάλαντες και παίρνοντας δύναμη από τα παιδιά τους μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger ;

Ένα είναι το μυστικό επιτυχίας να είσαι αυθεντική και καθόλου ανταγωνιστική!!!!!! Αυτό είμαι αυτά τα 5 χρόνια που διατηρώ το blog Working Moms και αυτό θα προσπαθήσω όσα χρόνια θα είμαι σ’ αυτό τον χώρο.

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα και το blog Working Moms.

Facebook: Working Moms

Instagram: https://www.instagram.com/workingmoms.gr/

Twitter: https://twitter.com/Efiargyropoulou

 info@workingmoms.gr

Είσαι η  mum blogger Μάγδα Ζήνδρου του blog kathemeragoneis.com

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Πάτησα για πρώτη φορά το κουμπί «Δημοσίευση» στις 28 Δεκεμβρίου 2012. Από το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς είχα φτιάξει μια ομάδα για γονείς στο Facebook. Στόχος μου ήταν να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί, να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη. Κάποια στιγμή η ομάδα δεν ήταν αρκετή. Είχα φαίνεται πολλά να πω…

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger;

Αυτή την στιγμή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνω! Εκφράζομαι, μοιράζομαι, προβληματίζομαι, βοηθάω, οργανώνω διάφορες δραστηριότητες για παιδιά, γνωρίζω υπέροχους ανθρώπους, κατανοώ καλύτερα τα παιδιά μου χάρη σε όλο αυτό.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Ήθελα απλά να γράψω πως εγώ βιώνω την μητρότητα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Δεν είχα ακριβώς στόχους και σίγουρα δεν ήξερα πού μπορεί να πάει όλο αυτό.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο;

Το πρώτο κείμενο που έγραψα (είχαν προηγηθεί 1-2 σύντομα εισαγωγικά κειμενάκια που δεν ανήκουν στην κατηγορία άρθρο) ήταν για την μητέρα μου και πώς εγώ αισθάνομαι πλέον ως μαμά, που έχει χάσει την δική της μητέρα.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Για μένα είναι μια άκρως δημιουργική και ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Με ηρεμεί, με χαλαρώνει, με σπρώχνει να κάνω συνέχεια καινούρια πράγματα, να βλέπω τον κόσμο αλλιώς. Και φυσικά μέσα από όλο αυτό έχω την δυνατότητα πλέον να γνωρίζω υπέροχους και δημιουργικούς ανθρώπους!

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Η έμπνευσή μου είναι συνεχώς τα παιδιά μου, οι ανάγκες τους και οι ανάγκες της οικογένειάς μας! Η τροφοδοσία δεν τελειώνει ποτέ.

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Γράφω κείμενα προσωπικά, γιατί θεωρώ πως σε ένα blog μετράει η προσωπική σου ματιά. Σε διαβάζουν γιατί είσαι εσύ και έχεις να προσφέρεις κάτι για το οποίο ο αναγνώστης σου σε έχει επιλέξει. Ακόμη και όσα προτείνω (παραστάσεις, βιβλία, προϊόντα, υπηρεσίες, ταξίδια κ.α.) πρέπει να είναι κάτι που το έχω δει, το έχω δοκιμάσει και το εμπιστεύομαι. Προσπαθώ να γράφω καθημερινά, το έχω ανάγκη, αν και δεν δημοσιεύω καθημερινά. Το βράδυ είναι η καλύτερή μου ώρα. Εκεί που κάνω τον απολογισμό και τον προγραμματισμό μου και γεμίζω μπαταρίες για την επόμενη μέρα.

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί;

Μου αρέσει το Facebook, γιατί μου φαίνεται άμεσο και προσωπικό. Τελευταία ψάχνομαι πολύ με το Instagram γιατί αγαπώ τις φωτογραφίες!

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Κατά καιρούς φιλοξενώ κείμενα ανθρώπων που εμπιστεύομαι και γνωρίζω και έχουν να πουν κάτι που ταυτίζεται άμεσα με την θεματολογία μου.

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα;

Είμαι επικοινωνιολόγος και εργάζομαι στο Βυζαντινό Μουσείο.

Διαβάζεις τα blogs  των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου;

Φυσικά! Αν δεν στηρίζουμε η μια την άλλη όλο αυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Υπάρχουν πολλά αγαπημένα μου. Πρέπει να αναφερθώ στο Momma’s daily life και στο My Lovable Baby (οι δύο γυναίκες πίσω από αυτά τα blogs ήταν μεγάλη έμπνευση για μένα όταν ξεκίνησα να γράφω). Και δυο ακόμη αγαπημένα μου η Mama Petounia και το Ef Zin Creations.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου;

Για την ώρα δεν ασχολούμαι καθόλου με το vlogging. Πρέπει, γιατί υπάρχει άλλη αμεσότητα με όσους σε παρακολουθούν.

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Το blog μου έχει μια σταθερή στάση σε σχέση με την γονεικότητα και το μοντέλο ανατροφής των παιδιών. Μεγαλώνω τα παιδιά μου με ενσυναίσθηση και προσπαθώ να γράφω για το πώς αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται (όχι πάντα με επιτυχία) στην καθημερινή ζωή της οικογένειάς μας. Γράφω επίσης για το παιδικό θέατρο και οργανώνω θεατρικές βόλτες με τα μέλη της ομάδας μου. Το «Κάθε μέρα γονείς» είναι σαν ένας προσωπικός οδηγός για τις παιδικές παραστάσεις που μπορεί ένα παιδί να παρακολουθήσει στην Αθήνα και από φέτος προσπαθώ να γράφω και για Θεσσαλονίκη. Και φυσικά παρουσιάζω στους αναγνώστες μου την βιβλιοθήκη μας. Θα έλεγα πως τελικά το blog «Κάθε μέρα γονείς» είναι το blog που φωνάζει «Μπορούμε να περάσουμε καλά με τα παιδιά μας κάθε μέρα!».

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger;

Νομίζω πως το μόνο μυστικό είναι η αλήθεια της κάθε blogger. Όσο πιο αληθινή και σταθερή είσαι σε αυτό που κάνεις, τόσο περισσότερο θα σε εμπιστεύονται οι αναγνώστες σου. Ακόμη και οι συνεργασίες με εταιρίες μόνο έτσι θα πετύχουν. Κι ας έρθουν λίγο πιο αργά. Θέλει σταθερά βήματα, με συνέπεια και αλήθεια… και λίγο διάβασμα, ειδικά στην αρχή!

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα και το blog

Μπορεί κανείς να μου στείλει mail στο kathemeragoneis@gmail.com, να γίνει μέλος της ομάδας μου στο Facebook (https://www.facebook.com/groups/267737159999714/) ή να μου στείλετε μήνυμα στην σελίδα μου https://www.facebook.com/KatheMeraGoneis/

Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

Είσαι η mum blogger Έλενα Μητρόπαπα του blog busymamascornergr.blogspot.gr

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Πριν ένα χρόνο, στην προσπάθεια μου να βρω καινούριους τρόπους έκφρασης όντας μια νέα σχετικά μανούλα, δημιούργησα το blog.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger;

Είναι κάτι που αγαπώ πολύ. Είναι ο τρόπος να μοιραστώ σκέψεις, συναισθηματα, πράγματα που αγαπώ αλλά και πολλές ανησυχίες και φόβους με άλλες μανούλες κι όχι μόνο. Νιώθω ελεύθερη μπροστά στον υπολογιστή να γράψω για πράγματα που πολλές φορές δε συζητώ καν στην καθημερινότητα μου και στο κοντινό μου περιβάλλον.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Επειδή το ξεκίνησα πολύ δειλά όλο αυτό αλλά δεν έθεσα στόχους από την αρχή. Σιγά σιγά και διαπιστώνοντας ότι τα πράγματα που μοιραζόμουν κατά καιρούς ενδιέφεραν άλλες μανούλες με έκανε να θέλω να το επεκτείνω όλο αυτό και προς άλλες κατευθύνσεις και γιατί όχι και να μου βγει και επαγγελματικά καθώς ο “έρωτας” αυτός είναι πολύ δυνατός.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο ;

Φυσικά. Μόλις είχα παραλάβει το blog έτοιμο από την κοπέλα που το σχεδίασε κι έτσι έγραψα μια γλυκιά καλησπέρα και λιγα λόγια για μένα.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Ένα χρόνο μετά έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου και μαζί με αυτό μπήκαν άνθρωποι που με εμπνέουν και θέλω να γίνομαι καλύτερη εξαιτίας τους, καινούριες συνεργασίες και το μικρόβιο της συγγραφής μεγάλωσε ακόμα περισσότερο! Μια μόνιμη στήλη στο ηλεκτρονικό περιοδικό EditYourLife Magazine και πολλές πολλες ώρες ξενυχτιού. Είναι όμως η διέξοδός και η απόλαυσή μου.

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Από το Βαγγελίνο, το σπίτι μας αλλά και οτιδήποτε μπορεί να με ιντριγκάρει μέσα στη μέρα.

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Συνήθως γράφω πολύ αργά το βράδυ αφού έχει κοιμηθεί ο 20 μηνων αντράκος μου ο Βαγγελίνος.

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί ;

Το Facebook και έχω αρχίσει να λατρεύω το Instagram.

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Είναι αποκλειστικά δική μου δουλειά αυτό το blog.

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ;

Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών με ιδιαίτερα μαθήματα, μεταφράστρια και social media advisor.

Διαβάζεις τα blogs των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ;

Εννοείται ότι διαβάζω τα blogs των άλλων μαμάδων. Οι Ελληνίδες bloggers κατά τη γνώμη μου κάνουν εξαιρετική δουλειά με πολύ μεράκι και ταλέντο. Δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τις ξένες bloggers. Έχω ολόκληρη λίστα με αγαπημένα blogs που διαβάζω συστηματικά.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου ;

Όχι προς το παρόν. Τα μοναδικά βίντεο που κάνω είναι στα Insta stories μου.

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Το μότο μου είναι “εύκολα κι απλά”. Ως εργαζόμενη μαμά προσπαθώ ώστε αυτά που προτείνω στο κοινό μου να είναι εύκολα κι απλά από συνταγές μέχρι DIYs αλλά και δραστηριότητες με τον μικρό.

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger ;

Να είναι αληθινή και ο εαυτός της.

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα κα το blog

Facebook: https://www.facebook.com/elena.mitropapa.3 (profile)
Facebook Page: https://www.facebook.com/busymamascorner/ (Η σελίδα του blog στο FB)
Instagram: https://www.instagram.com/busy_mamas_corner/
Pinterest: https://gr.pinterest.com/elenamitropapa3/
Email: elenamitropapa@gmail.com

Είσαι  η  mum blogger Eύη Σαχινίδου του blog mamasnpapas.gr.

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Το blogging ήρθε στην ζωή μου μόλις έγινα για πρώτη φορά μητέρα!Αρχικά, το αγάπησα ως αναγνώστρια!Έπειτα μου γεννήθηκε η επιθυμία να δημιουργήσω μια δική μου γωνιά χαλάρωσης και κοινωνικής δικτύωσης!Το Mamas&Papas ήταν κάτι που ήθελα πολύ να δημιουργήσω από την πρώτη μου εγκυμοσύνη ωστόσο το ανέβαλα συνεχώς λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και έχοντας ένα παιδί μικρό ήδη! Καθώς όμως άλλαξε η ζωή μου και μετακόμισα στην πρωτεύουσα μακριά από οικογένεια και φίλους, έπρεπε κάπου να πω όλα όσα κρατούσα μέσα μου! Και επειδή τα πλακάκια και οι τοίχοι δεν δίνουν απαντήσεις το πήρα απόφαση να φτιάξω την δική μου γωνιά στο διαδίκτυο και να μοιραστώ την ζωή μου με τα παιδιά, τις ανησυχίες μου, τις δημιουργίες μου και τις εμπνεύσεις μου.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Αρχικά, δεν είχα κανένα στόχο! ΄Ηθελα κάπου να μιλήσω! Να ακουστώ -να με διαβάσουν δηλαδή- να ανοίξω τον κύκλο μου στην πρωτεύουσα, να ανταλλάξω απόψεις, να ενημερωθώ, να δω πως σκέφτονται οι υπόλοιπες μαμάδες και τα συναφή! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως αργότερα κάποια εταιρεία θα επέλεγε να προωθηθεί στο blog μου ή ότι κάποια στιγμή θα επεδίωκα να το κάνω επάγγελμα!

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο ;

Το πρώτο μου άρθρο ήταν ένα άρθρο καλωσορίσματος στο blog μου στο οποίο παρουσίασα τον εαυτό μου, τα παιδιά μου και την ζωή μας εν μέσες άκρες!

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Μου προσφέρει κυρίως διέξοδο από τα καθημερινά, σπίτι-καθαριότητα-μαγείρεμα και τα λοιπά! Είναι η δική μου στιγμή εκτόνωσης! Θέλω να γράφω καθημερινά αρκεί να έχω κάτι να πω! Δεν θέλω να παραλείπω εξορμήσεις και δραστηριότητες με τα παιδιά μου, γιατί θέλω πολύ στο μέλλον να έχουν την δυνατότητα τα πιτσιρίκια να το χρησιμοποιήσουν σαν το διαδικτυακό ημερολόγιο της παιδικής τους ηλικίας!

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Η θεματολογία μου είναι η καθημερινότητά μας! Δεν αναπαράγω ΠΟΤΕ άρθρα άλλων, ειδικά εκείνα που βγάζουν μάτι για να μπει ο αναγνώστης, δεν μεταφράζω κείμενα από ξένα blogs (δυστυχώς το συναντάμε καθημερινά αυτό το φαινόμενο) και μου αρέσει πολύ να αναφέρω την ‘δουλειά’ άλλων bloggers’! Με εμπνέει ότι έχει χρώμα, άρωμα, ένταση και μελωδία

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Γράφω σχεδόν καθημερινά χωρίς απαραίτητα να δημοσιεύω τις αναρτήσεις μου την ίδια μέρα! Χρησιμοποιώ μόνο δικές μου φωτογραφίες και αν ποτέ προσθέσω κάποιου τρίτου πάντα προσθέτω την πηγή! Μου αρέσει να bloggaρω το πρωί, με τον πρωινό καφέ ή αργά το βράδυ και αφού έχουν μπει όλα στην θέση τους!

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί ;

Μου αρέσει πολύ το Instagram! Χαζεύω ατελείωτες ώρες τις φωτογραφίες όσων ακολουθώ! Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία και θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να μάθω περισσότερα πάνω στο είδος αυτό! Το Instagram μου δίνει έμπνευση! Ειδικά οι φωτογραφίες εκείνων που ζουν σε κάτι ξωτικά μέρη και οι φωτογραφίες τους είναι όλο χρώμα, ζωντάνια και σφίζουν από ζωή! Ωστόσο, χρησιμοποιώ πολύ το Bloglovin και από εκεί διαβάζω όσα άρθρα μου κινούν το ενδιαφέρον! Λατρεύω απίστευτα πολύ το Pinterest!

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Αρθρογραφώ αποκλειστικά εγώ! Είναι το προσωπικό μου ημερολόγιο αυτό το ιστολόγιο! Είναι η ζωή μας με τα παιδιά, είναι τα ταξίδια μας, τα αγαπημένα μας βιβλία, είναι τα βράδια μου με σπιτικά cocktails & mocktails γράφοντας στην στήλη μου Me,  myself and I, είναι με 3 λέξεις η Εύη αυτοπροσώπως! Το κείμενο είναι αποκλειστικά και μόνο γραμμένο από εμένα όπως και οι φωτογραφίες τραβηγμένες από τον δικό μου φωτογραφικό φακό!

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ;

Τα τελευταία 4 χρόνια δεν εργάζομαι! Έχω αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών μας!Δεν έχω βοήθεια από γιαγιάδες και παππούδες ούτε και από νταντάδες! Ήταν προσωπική μου επιλογή να μην εργαστώ μέχρι τώρα! Η χρονιά που μας έρχεται όμως πιστεύω πως θα με βοηθήσει να βγω και πάλι στον δρόμο της εργασίας!

Διαβάζεις τα blogs  των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ;

Διαβάζω απίστευτα πολλά blogs! Αφήνω σχόλια εντός και θεωρώ πως είναι και το σωστό! Η ανταμοιβή μας είναι αυτή! Ο Blogger θέλει την αμεσότητα, την επικοινωνία! Την αναζητά θεωρώ!  Αγαπώ το Ανθομέλι, το Efzincreations, το Καρυδότσουφλο,το Share Your Likes και το Two Boys and Hope!Θα μπορούσα να γράψω άλλες τόσες φίλες bloggers! Είναι άνθρωποι με απίστευτο ταλέντο, συγγραφικό, φωτογραφικό και τα λοιπά! Με εμπνέουν καθημερινά και χαίρομαι πολύ που υπάρχουν κάποιοι από αυτούς στην ζωή μου και εκτός το χώρο του blogging!Μοιραζόμαστε απίστευτες στιγμές γέλιου και υπέροχες εμπειρίες όταν μας το επιτρέπει το πρόγραμμά μας!

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου ;

Αυτό το κομμάτι με έχει δυσκολέψει πολύ! Θεωρώ πως θέλει ιδιαίτερη τεχνική και πως αν μπεις στο vlogging δύσκολα να παραμείνεις και στο blogging! Απαιτεί χρόνο να τα κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα! Εκτός και αν έχεις άπλετο χρόνο στη διάθεσή σου! Φλερτάρω πολύ με την ιδέα των videos και έχω αρκετά βιντεοσκοπημένα! Ωστόσο δεν έχω δημοσιεύσει κάποιο ακόμη προσωπικό μου! Το κανάλι μου υπάρχει κανονικά στο You Tube, ως Evi Sachinidou mamasnpapas.gr, ωστόσο ακόμα το παλεύω να κάνω παρουσίαση ενός προιόντος από το μέσο αυτό! Είμαι, όμως, πολύ κοντά στον στόχο μου και ευελπιστώ να τα καταφέρω!

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Την ερώτηση αυτή λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να την απαντήσω! Θεωρώ πως το κάθε blog είναι ξεχωριστό και φέρει την δική του σφραγίδα! Σαφώς και υπάρχουν διάφορα που δεν είναι και τόσο αυθεντικά, αλλά αυτό δεν με αφορά καθόλου!

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger ;

Υπάρχει? Ίσως και να υπάρχει αλλά εγώ δεν το έχω ανακαλύψει ακόμη! Αυτό που κάνω εγώ είναι να έχω πάντα καλή διάθεση να εξυπηρετήσω κάποιον αναγνώστη μου, να τους ευχαριστώ μέσα από διάφορους διαγωνισμούς που μου προσφέρουν έμπιστοι δωροθέτες και φυσικά να απαντώ στα σχόλια και στα μηνύματά τους! Δεν έχουμε κάτι παραπάνω από μία μαμά που δεν έχει αποφασίσει να μπει στον χώρο αυτό! Είμαστε ακριβώς σαν και αυτές, συμπάσχουμε, αλληλο-υποστηριζόμαστε, εμπνέουμε η μία την άλλη και ας έχουμε σε πολλά ζητήματα αντίθετες απόψεις! Αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης!

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα και το blog.

Με βρίσκετε καθημερινά

Σας ευχαριστούμε πολύ όλες!

Επιμέλεια: ‘Ηβη Χρυσού

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts