Home EDITORIAL ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

by Ivi Chrysou Belesi

Είσαι η mum blogger Έφη Αργυροπούλου του blog Working Moms.

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Με το blogging ξεκίνησα να ασχολούμαι τον Ιανουάριου του 2013. Μετά από πολυετή εργασία, δούλευα μέχρι τότε 12 χρόνια ασταμάτητα, βρέθηκα ξαφνικά άνεργη στο σπίτι με τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο που τότε ήταν 2μιση χρονών. Περνούσαμε φανταστικά μαζί αλλά ήθελα και γω κάποιες ώρες της ημέρας να κάνω κάτι για τον εαυτό μου. Τότε ξεκίνησα το blogging και το Working Moms το οποίο ξεκίνησε σαν ψυχοθεραπεία και προσωπική ανάγκη να ξεφεύγω λίγο από την έντονη και απαιτητική καθημερινότητά μου ως νέα μαμά και εξελίχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα portal μαμάδων του διαδικτύου.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger;

Για μένα το ότι είμαι mom blogger είναι διασκέδαση, διέξοδος από την καθημερινότητα, πολλές και ενδιαφέρουσες γνωριμίες με ανθρώπους που ίσως εκτός blogging δε θα είχα την δυνατότητα να τους γνωρίσω ποτέ.Και ακόμα ευθύνη γιατί οι mombloggers εκτιθέμαστε στο κοινό και πρέπει να μεταφέρουμε τα σωστά μηνύματα στις μαμάδες που μας παρακολουθούν.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Όταν ξεκίνησα το blogging το ξεκίνησα δειλά δειλά  για να χαλαρώνω λίγο όπως προείπα και να ξεφεύγω από την έντονη καθημερινότητα της μαμάς αλλά εξελίχθηκε σε μοναδική εμπειρία και πλέον μαζί με τους συνεργάτες μου μοιραζόμαστε χρήσιμες συμβουλές, προτάσεις και εμπειρίες στο κοινό μας.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο;

Το πρώτο μου άρθρο αφορούσε την πρώτη μας παρουσίαση παιδικού βιβλίου που παρακολουθήσαμε με τον Κωνσταντίνο μου. Εκ τότε αυτή η στήλη με τις παρουσιάσεις που κάνουμε πλέον μαζί και με τα δύο τα παιδιά μου είναι από τις αγαπημένες μου και των μαμάδων που με ακολουθούν.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Το blogging μου προσφέρει διασκέδαση, χαλάρωση, όμορφες και νέες γνωριμίες και χωρίς να το περιμένω αναγνωρισιμότητα. Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή μου είναι όταν με σταματάνε μαμάδες στις βόλτες που πηγαίνω με τα παιδιά μου στα πάρκα, στους παιδότοπους, στα θέατρα και μου αναφέρουν πόσο τους αρέσει το blog μου, η θεματολογία του, οι δράσεις, οι εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και τα χρήσιμα δώρα που προσφέρουμε σε διαγωνισμούς. Ότι με παρακολουθούν πιστά και με ευχαριστούν για την ενημέρωση και διασκέδαση που τους προσφέρω.

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Η θεματολογία είναι ομαδική δουλειά. Έχω μια πλειάδα συνεργατών που μου στέλνει άρθρα ποικίλης θεματολογίας. Εγώ συντάσσω περισσότερο ότι έχει να κάνει με βιβλία, έχω συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς και τα παρουσιάζω μαζί με τα παιδιά μου, προτείνω εξόδους και προϊόντα που έχω δοκιμάσει μαζί τους και τα συστήνω ανεπιφύλακτα στο κοινό μου.

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Όχι δεν ακολουθώ κάποιο μηχανισμό ή τεχνική, όλα γίνονται με όρεξη και ενστικτωδώς, είμαι πολύ οργανωτική και όλα γίνονται με οργάνωση και μεθοδικότητα, αλλά δεν έχω κάποιες συγκεκριμένες ώρες που αρθρογραφώ, πιο πολύ ίσως τα βράδια που κοιμούνται τα παιδιά μου ή τα πρωινά που λείπουν στο σχολείο και εγώ είμαι απογευματινή στη δουλειά μου, γιατί εργάζομαι και σε σταθερή δουλειά.

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί ;

Προτιμώ περισσότερο το facebook και το Instagram. Στο facebook διατηρώ και τη σελίδα του blog όπου δημοσιεύω και όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα του blog μου και στο Instagram ανεβάζω πιο προσωπικές στιγμές με τα παιδιά μου. Καλώς κακώς η μαμά τους έχει επιλέξει την προβολή και λόγω ότι είμαι mom blogger θέλω να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου και την καθημερινότητα μου με τα παιδιά. 

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Όπως προείπα είναι ομαδική δουλειά. Τα άρθρα μου τα στέλνουν μια πλειάδα συνεργατών που συνεργάζομαι και ότι αφορά επικαιρότητα, παιδεία και lifestyle από μεγάλα ειδησιογραφικά site που πάντα αναφέρω τις πηγές. Την επιμέλεια των άρθρων, το στήσιμο και το όλο marketing και προώθηση του blog είναι καθαρά δική μου υπόθεση, είμαι η δημιουργός και η αποκλειστική ιδιοκτήτρια.

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ;

Εκτός από το blogging από το Σεπτέμβρη του 2016 είμαι και πάλι στον εργασιακό στίβο, εργάζομαι σε εταιρεία logistics ως γραμματειακή υποστήριξη.

Διαβάζεις τα blogs  των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ;

Όσο μπορώ και μου επιτρέπει ο χρόνος μου διαβάζω και άλλων bloggers αλλά πιο πολύ μεγάλα portal μαμάδων και οικογένειας.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου ;

Όχι δεν ασχολούμαι ακόμα, είναι πολύ πιεσμένος ο χρόνος μου και δεν θέλω στην παρούσα φάση να ασχοληθώ και με αυτό. Αυτή την περίοδο το blog μου είναι σε διαδικασίες μεταφοράς σε site, σε λίγες μέρες θα βγει στον αέρα και είναι μία πολύ έντονη περίοδος και δεν υπάρχει δυνατότητα να ασχοληθώ με κάτι άλλο τη δεδομένη στιγμή. Μελλοντικά γιατί όχι;

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Το blog μου νομίζω ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα γιατί συμπεριλαμβάνω και πολύ την βιωματική ζωή μιας μαμάς. Ανεβάζω άρθρα και με δικές μας εμπειρίες, προτείνω εξόδους που έχουμε πάει και εμείς, βιβλία που τα έχουμε διαβάσει και τα έχουμε λατρέψει, συνταγές που έχω φτιάξει και είναι δοκιμασμένες, tips και κατασκευές που έχω κάνει με τα παιδιά μου. Προσπαθώ μέσα από το blogging να μεταφέρω τη δική μου μοναδική εμπειρία του να είσαι μαμά και όχι μόνο να είσαι μια μαμά κλεισμένη στο σπίτι χωρίς να κάνεις τίποτε άλλο, απλά να μεγαλώνεις τα παιδιά σου, που και αυτό είναι εξίσου σημαντικό αλλά μπορείς ταυτόχρονα να συνδυάσεις πολλές εμπειρίες και να είσαι παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σου.Με ρωτάνε συνεχώς πως προλαβαίνω δουλειά, blogging, σπίτι, δυο παιδιά, δουλείες σπιτιού, υποχρεώσεις, η απάντηση είναι απλή: οι γυναίκες είναι δραστήριες και πολυτάλαντες και παίρνοντας δύναμη από τα παιδιά τους μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger ;

Ένα είναι το μυστικό επιτυχίας να είσαι αυθεντική και καθόλου ανταγωνιστική!!!!!! Αυτό είμαι αυτά τα 5 χρόνια που διατηρώ το blog Working Moms και αυτό θα προσπαθήσω όσα χρόνια θα είμαι σ’ αυτό τον χώρο.

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα και το blog Working Moms.

Facebook: Working Moms

Instagram: https://www.instagram.com/workingmoms.gr/

Twitter: https://twitter.com/Efiargyropoulou

 info@workingmoms.gr

συνέντευξη για το businessmum.gr στην Ήβη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts