Home HOMEECO LIVING Γνωρίζουμε Έλληνες Δημιουργούς| Πρωτοτυπία, στυλ και αγάπη για το βελονάκι χαρακτηρίζουν τις χειροποίητες τσάντες της Miss Polyplexi

Γνωρίζουμε Έλληνες Δημιουργούς| Πρωτοτυπία, στυλ και αγάπη για το βελονάκι χαρακτηρίζουν τις χειροποίητες τσάντες της Miss Polyplexi

by Ivi Chrysou Belesi

1.Πότε και πώς ιδρύθηκε η Miss Polyplexi®; 

Η ιδέα προέκυψε όταν με μεγάλο ενθουσιασμό έπιασα μια μέρα – μετά από αρκετό καιρό – το βελονάκι ξανά κι έπλεξα μια τσάντα που είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου για προσωπική χρήση. Όταν λοιπόν ανέβασα μια φωτογραφία της στο Instagram, μία από τις πολύ καλές μου φίλες τη λάτρεψε και μου τη ζήτησε. Το ίδιο έγινε όταν έπλεξα τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη μέχρι που χρειάστηκε να πλέξω πολλές τσάντες για να έχω τελικά και μία για μένα – που φυσικά δεν έχω ανεβάσει στα social media (lol)! Η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση λοιπόν των σχεδίων μου με οδήγησε πολύ σύντομα στη δημιουργία του brand Miss Polyplexi® και στην επίσημη εμπορική δραστηριότητα του τον Μάρτιο του 2017.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Μέχρι τώρα το πλέξιμο ήταν για μένα το πιο αγαπημένο μου χόμπι. Είναι μια «τέχνη» που έμαθα από την πολυαγαπημένη μου μαμά, η οποία μου έμαθε όχι μόνο να εκτιμώ την αξία των πλεκτών χειροποίητων δημιουργιών, αλλά ακόμα περισσότερο, τον κόπο που κρύβεται πίσω από αυτές.

2.Πώς εμπνεύστηκες αυτό το όνομα για το brand της επιχείρησής σου;

Το όνομα Miss Polyplexi® είναι εμπνευσμένο από το όνομα της μαμάς μου αφού σ’ εκείνη οφείλω – όπως προανέφερα – όλη τη γνώση γύρω από το πλέξιμο και τη δεξιοτεχνία που χρειάζεται. Το μικρό της όνομα είναι Πολυξένη και έκανα ένα λογοπαίγνιο που με οδήγησε στο «Polyplexi»  που είναι μια σύνθετη λέξη και αποτελείται από τις λέξεις «πολύ» + «πλέξη» οι οποίες με αντιπροσωπεύουν στο μέγιστο μιας και πλέκω πολύ. Έπειτα πρόσθεσα το «Miss» που είναι μια προσωπική πινελιά, η οποία δίνει ταυτότητα στο brand και έναν πιο προσωποποιημένο χαρακτήρα ?.

Θεωρώ ότι είναι πολύ όμορφο να γνωρίζει κάποιος ότι πίσω από ένα brand υπάρχει μια προσωπικότητα που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και η αγάπη αυτή να μπορεί να μεταδοθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.

3.H Miss Polyplexi® έχει μόνο ηλεκτρονικό κατάστημα, e-shop, ή έχει και φυσική έδρα;

H Miss Polyplexi® όντας μια νόμιμα δραστηριοποιούμενη επιχείρηση έχει φυσική έδρα και υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στον χώρο μας για δειγματισμό, εφόσον κάποια κυρία το επιθυμεί. Παρόλα αυτά, η κύρια εμπορική μας δραστηριότητα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του e-shop μας, www.misspolyplexi.com ή και των social media. 

4.Έπλεκες πάντα; Θυμάσαι τη πρώτη φορά που πήρες στα χέρια σου τη πρώτη βελόνα/βελονάκι για να αρχίσεις πλέξιμο; 

Από τότε που μπορώ να με θυμηθώ, οι πρώτες εικόνες που έχω στο μυαλό και σχετίζονται με το πλέξιμο, είναι να πειράζω τις βελόνες και το βελονάκι της μαμάς μου όταν έπλεκε και να μπερδεύομαι στα νήματα, να τα απλώνω μέσα σε όλο το σπίτι κι εκείνη να με κυνηγάει – όχι μόνο για να με κατσαδιάσει, αλλά και για να με μετρήσει αφού όλο και κάτι θα μας έπλεκε και κυριολεκτικά μπορεί να πλέξει τα πάντα!

Έτσι κι εγώ – από το παιχνίδι που έκανα με τις βελόνες και τα νήματα, πέρασα στο πλέξιμο όταν ήμουν στο Δημοτικό. Ξεκίνησα με βελονάκι έχοντας ως κίνητρο το να φτιάχνω πλεκτά συνολάκια και αξεσουάρ στις κούκλες μου και συνέχισα με βελόνες φτιάχνοντας ρούχα σε εμένα και στην οικογένεια μου.

5.Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με ένα τόσο ιδιαίτερο και παράλληλα απαιτητικό προϊόν όπως είναι το χειροποίητο πλεκτό αξεσουάρ;  Σχετίζονται ίσως οι σπουδές  σου; 

Η αλήθεια είναι ότι ενώ όλα αυτά τα χρόνια που πλέκω, έχω πλέξει σχεδόν τα πάντα, δεν είχα ασχοληθεί με αξεσουάρ όπως οι τσάντες που φτιάχνω τώρα – ίσως γιατί είναι αρκετά απαιτητική η δουλειά που χρειάζεται για να φτιαχτεί μια πλεκτή χειροποίητη τσάντα. Δεν είναι μόνο το εξωτερικό πλεκτό μέρος που βλέπουμε όλοι, οι Miss Polyplexi® τσάντες έχουν διπλή εσωτερική επένδυση για σταθερότητα και προστασία του πλεκτού. Πριν φτιαχτεί μια τσάντα σχεδιάζεται και μελετάται ώστε το αποτέλεσμα να είναι υψηλής ποιότητας και να ξεχωρίζει.

Δεν μπορώ να πω ότι οι σπουδές μου σχετίζονται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.  Περισσότερο μ’ έχει βοηθήσει η έμφυτη καλλιτεχνική τάση και καλή αισθητική που θεωρώ ότι έχω από μικρή.

6. Δημιουργείς μόνο πλεκτές τσάντες. Γιατί έχεις επικεντρωθεί μόνο σε αυτό; Σκέφτεσαι ή θα ήθελες να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου και με άλλου είδους πλεκτά αξεσουάρ; 

Τη σεζόν που μας πέρασε λάνσαρα για πρώτη φορά μια Limited Edition σειρά από Miss Polyplexi® πλεκτά χειροποίητα παντοφλάκια που αγαπήθηκαν πολύ και φορέθηκαν αρκετά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η αλήθεια είναι όμως ότι από την αρχή της ίδρυσης του brand έχω επικεντρωθεί στις χειροποίητες τσάντες. Θεωρώ ότι ακόμα έχω να δείξω αρκετά πράγματα σε αυτό το είδος πριν επεκταθώ σε κάτι άλλο. Ήδη έχω λανσάρει πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών και πρωτότυπα σχέδια και έρχονται κι άλλα πολλά που θα δείτε τόσο στη συλλογή Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018/2019, όσο και στην επόμενη.

Στόχος μου είναι το brand Miss Polyplexi® να είναι συνώνυμο της καλύτερης χειροποίητης πλεκτής τσάντας και όχι μόνο.

7. Πώς επιλέγεις τα υλικά και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις; Πώς εμπνέεσαι τα τόσο ιδιαίτερα και μοναδικά σχέδια σου; 

Η έμπνευση για μένα βρίσκεται παντού, στο δρόμο που περπατάω, στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφομαι, στα περιοδικά που διαβάζω, στη μόδα και τις τάσεις που παρακολουθώ, στις α’ ύλες που διαρκώς αναζητώ, κυριολεκτικά παντού.

Τα υλικά επιλέγονται βάσει της κολεξιόν που θα σχεδιάσω και φυσικά την ποιότητα τους. Όπως προανέφερα είναι κύριο μέλημά μου οι Miss Polyplexi® τσάντες να ξεχωρίζουν τόσο σχεδιαστικά, όσο και ποιοτικά.

8. Ακολουθείς πάντα και πιστά τις τάσεις της μόδας ή προσπαθείς συνήθως να τις συνδυάσεις με τη δική σου έμπνευση; 

Βασική πηγή έμπνευσης αποτελούν για μένα οι πρώτες ύλες γι’ αυτό και είμαι σε διαρκή αναζήτηση αυτών. Από κει κι έπειτα μπαίνει σε λειτουργία η δημιουργικότητα, η φαντασία και διορατικότητα μου για το συνδυασμό τους. Σειρά έχει η δεξιοτεχνία για την υλοποίηση των σχεδίων με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

9. Το διαδίκτυο και τα social media πόσο σε έχουν βοηθήσει να επικοινωνήσεις τις δημιουργίες σου και να τις γνωρίσει όλο και μεγαλύτερο κοινό; 

Το διαδίκτυο και τα social media είναι το βασικό κανάλι επικοινωνίας για το brand Miss Polyplexi® και έχουν βοηθήσει στον υπέρτατο βαθμό να γνωρίσει το κοινό τις δημιουργίες μου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι είναι ένα κανάλι που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να δείξει τη δουλειά του και έτσι θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.

10. Τι σoυ προσφέρει η επικοινωνία μέσω διαδικτύου με το κοινό της Miss Polyplexi®;

Είναι ένας πολύ σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό της Miss Polyplexi®. Λαμβάνω καθημερινά πολλά μηνύματα τόσο από κυρίες που ενδιαφέρονται για αγορά, όσο και από κυρίες που έχουν αγοράσει και παραλάβει την Miss Polyplexi® χειροποίητη τσάντα τους. Χαίρομαι πολύ που υπάρχει αυτός ο διάλογος, διότι έτσι λαμβάνω κι εγώ feedback για τις δημιουργίες μου και μάλιστα είναι πολύ θετικό με πολύ όμορφα μηνύματα και καλά λόγια που δείχνουν ότι η δουλειά που κάνω εκτιμάται.

11. Η Miss Polyplexi® δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό;

Η κύρια εμπορική δραστηριότητα μας αυτή τη στιγμή είναι στην Ελλάδα, παρόλα αυτά υπάρχουν συνεργασίες και με boutique του εξωτερικού και στόχος μας είναι να αυξήσουμε τη δραστηριότητα τόσο εντός των συνόρων της Ευρώπης όσο και εκτός αυτής.

12. Ποια είναι τα 2 αγαπημένα σου σχέδια από τη νέα χειμερινή σου συλλογή, αν μπορείς να ξεχωρίσεις έστω 2;

Τα σχέδια που έχω ξεχωρίσει από τη νέα μου κολεξιόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018/2019 είναι δύο Tote bags, η Ophelia και η Kassandra. Η Ophelia έχει ήδη αγαπηθεί από πολλές κυρίες και είναι μέχρι τώρα η best seller Miss Polyplexi® τσάντα της νέας μου συλλογής. Είναι μια all-time classic και πολύ σικάτη tote bag σε μαύρο χρώμα που συνδυάζει αυθεντικό, υψηλής ποιότητας δέρμα και πλεκτό σχέδιο βατόμουρο.

Η Kassandra από την άλλη πλευρά, είναι μια πολυμορφική και αρκετά πρωτότυπη τσάντα που ουσιαστικά είναι δύο τσάντες σε μία. Είναι ένας συνδυασμός Tote bag με τσάντα ώμου μέσα στην Tote bag που μπορεί να φορεθεί ακόμα και χιαστί. Αυτή η πολυμορφικότητα της την καθιστά μοναδική και παράλληλα κατάλληλη για όλες τις ώρες, συνδυάζεται με τα πάντα μιας και την έχω φτιάξει σε ένα πολύ όμορφο βιολετί χρώμα με μαύρες πινελιές. Αρκεί μόνο να δείτε και τις δύο στο νέο μας e-shop και να μας αφήσετε τα σχόλια σας.

13. Τί νέο να περιμένουμε από την Miss Polyplexi®;

Πολλά και μοναδικά σχέδια που ξεχωρίζουν και επιπλέον ακόμα πιο διαφορετικούς και πλούσιους συνδυασμούς υλικών.

Η κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019 που ολοκληρώνεται πολύ σύντομα κρύβει πολλές εκπλήξεις και θα δείτε διαφορετικές πλέξεις από τις συνηθισμένες, όπως και σχήματα τσαντών με διαφορετικά μεταλλικά αξεσουάρ. Η Miss Polyplexi® όμως δεν σταματάει εδώ και η νέα σεζόν θα είναι γεμάτη με πολλή δημιουργικότητα και φαντασία.

14. Θύμισέ μας τους τρόπους επικοινωνίας με την Miss Polyplexi®

Όσες κυρίες ή ακόμα και κύριοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, μπορούν να επισκεφτούν το νέο μας e-shop www.misspolyplexi.com και να μας στείλουν μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρουν στο παρακάτω link:

https://www.misspolyplexi.com/contact/

Επιπλέον, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα στα Social Media της Miss Polyplexi®

https://www.facebook.com/misspolyplexi

https://www.instagram.com/miss_polyplexi/

Και τέλος, να μας τηλεφωνήσουν στο +306907800980 ή να μας στείλουν μήνυμα μέσω Viber & whatsapp.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts