Home LIFE VIEW Η πίεση του εσωτερικού κόσμου αντικατοπτρίζεται με ένα μόνο δάκρυ..!

Η πίεση του εσωτερικού κόσμου αντικατοπτρίζεται με ένα μόνο δάκρυ..!

Δάκρυ… Μία λέξη με ‘‘βαρύ’’ και βαθύ νόημα! Είναι η μοναδική περίπτωση όπου η ψυχή του ανθρώπου γίνεται ύλη και στάζει σε μία σταγόνα. Αυτή η σταγόνα μπορεί να μην είναι λέξεις, αλλά έχει τεράστια σημασία. Εάν νιώσεις και καταλάβεις τι αξία έχει ένα δάκρυ, γιατί προκλήθηκε αλλά και πόσο διήρκησε, θα δεις ότι έγινε για κάποιον λόγο.    

Το δάκρυ είναι μία έντονη συναισθηματική αντίδραση του οργανισμού και είναι μία πολύ προσωπική στιγμή ενός ατόμου, καθώς τα συναισθήματα που βιώνει εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι πολύπλοκα, ανάμικτα, περίεργα και πολύπλευρα. Όταν βουρκώνεις και τα μάτια σου γεμίζουν από νερό (δάκρυα), αναγκαστικά τα δάκρυα θα ξεχειλίσουν και θα αρχίζουν να πέφτουν είτε αργά είτε γρήγορα, αναλόγως την ένταση και το συναισθηματικό φορτίο του ανθρώπου. Σωστά; Έτσι και το δάκρυ, λοιπόν! Αυτό προκαλείται όταν το άτομο δεν μπορεί να αντέξει ένα συμβάν που του έχει συμβεί, όταν αισθάνεται τόσο έντονα συναισθήματα και όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί μία κατάσταση… Όλα αυτά που νιώθει, πνίγουν τον εσωτερικό του κόσμο με αποτέλεσμα όλο αυτό το «φορτίο», να βρίσκει διέξοδο στο δάκρυ. Είναι ένας τρόπος έκφρασης και αντίδρασης των όσων νιώθεις εκείνη τη στιγμή.

Το δάκρυ θεωρείται μία αδύναμη στιγμή, αλλά ωφέλιμη τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή. Όταν συμβαίνει αυτό, νιώθεις μία τεράστια ανακούφιση, καθώς είναι ένας μηχανισμός που επιλέγει η ψυχή σου για να μην «εκραγεί» συναισθηματικά και να μπορεί να «ανασάνει». Ξεσπάς και νιώθεις καλύτερα! 

Μην ξεχνάς πως σε όλους μας έχει συμβεί, αδιαμφισβητήτως! Δεν είναι κακό και δεν χρειάζεται να έχεις τύψεις, εάν σου έχει συμβεί και εσένα και ξέρεις γιατί…; Για διάφορους λόγους. Όσο και να αναρωτιέσαι, το δάκρυ έχει θεραπευτικές ιδιότητες όπως το να αποκαταστήσει τη συναισθηματική ισορροπία, το να αμβλύνει τον πόνο και επίσης βοηθάει το άτομο να «ανασάνει» και να εξωτερικεύσει όλα όσα αισθάνεται. Επιπλέον, τα δάκρυα βοηθάνε στο να απελευθερωθούν τα «εγκλωβισμένα συναισθήματα».    

Πολλοί αγαπούν τη βροχή και τους αρέσει να περπατούν στη βροχή… και ξέρεις γιατί; Γιατί μένουν μόνοι με τον εαυτό τους και μπορεί να κλαίνε αλλά κανείς να μην τους καταλαβαίνει, γιατί και τα δύο είναι σε υγρή μορφή… γιατί και τα δύο πέφτουν για τον ίδιο λόγο. Η βροχή, γιατί τα σύννεφα γεμίζουν και δεν αντέχουν το βάρους του νερού και το δάκρυ γιατί υπερβαίνει σε χωρητικότητα και βρίσκει διέξοδο «πέφτοντας» στο μάγουλο και μετά στο δάπεδο. Τόσο η βροχή όσο και το δάκρυ έχουν την ίδια διαδρομή και την ίδια πορεία, για αυτό και υπάρχει παραλληλισμός των δύο αυτών στοιχείων.  

Να θυμάσαι ότι η στιγμή που δακρύζεις είναι και η στιγμή που τα λες όλα, γιατί έχεις κουραστεί από όλα και από όλους! «Μιλάς» αλλά χωρίς να χρησιμοποιείς τις λέξεις. Μην φοβάσαι να κλάψεις… Μην φοβάσαι να νιώσεις αδύναμος/η κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής σου, γιατί μετά θα είσαι πιο δυνατός/ή από ό,τι ήσουν πριν και θα μπορείς να ‘‘δεις’’ πιο καθαρά τα πράγματα και τις καταστάσεις στις οποίες είσαι εμπλεκόμενος συναισθηματικά, εγκεφαλικά και σωματικά.

Δώσε, λοιπόν, χώρο και χρόνο στον εαυτό σου, ώστε να μπορεί να «καθαρίσει» το μυαλό σου από το συναισθηματικό αυτό φορτίο και μετά να είσαι σε θέση να διαχειριστείς όλα όσα χρειάζονται, για να συνεχίζεις τη ζωή σου με ηρεμία και δύναμη!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts