Home WONDERLANDPLAY TIME Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή | Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 5 έως 10 ετών, κάθε Σαββατοκύριακο.

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή | Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 5 έως 10 ετών, κάθε Σαββατοκύριακο.

by Businessmum.gr

Ο νέος κύκλος δημιουργικών δράσεων για παιδιά του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μόλις ξεκίνησε και περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δράσεις για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών κάθε Σαββατοκύριακο!

Στα «Παιχνίδια στον αέρα!» τα παιδιά 5 και 6 ετών εμπνέονται από τον Wassily Kandinsky και δημιουργούν το δικό τους κινητό γλυπτό, ενώ τα παιδιά 5 έως 7 ετών μαθαίνουν την τεχνική του upcycling στο εργαστήριο «Τα μουσικά όργανα αλλιώς!». Οι τρισδιάστατες απεικονίσεις κυριαρχούν στο πρόγραμμα «Το μπλε του Yves Klein σε 3D!» για παιδιά 6 έως 8 ετών και στα «Μοτίβα στο Τετράγωνο!» τα παιδιά 8 έως 10 ετών ανακαλύπτουν την τεχνική της κολλαγραφίας (collagraphy)

Παιχνίδια στον αέρα!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών

Κάθε Σάββατο | 10.30-11.30

Στο έργο του Wassily Kandinsky “Και τα δύο ριγέ” αναδύονται σχήματα που η όψη τους ξεκλειδώνει τη φαντασία και μιλάει την “γλώσσα της ψυχής”. Είναι άραγε ψάρια που παίζουν στα γαλανά νερά μιας απέραντης θάλασσας ή δυο βάρκες που πλέουν σε ωκεανούς και εμείς, σαν ταξιδευτές στο γαλάζιο του ουρανού, τις παρατηρούμε από ψηλά;

Στο δημιουργικό εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Παιχνίδια στον αέρα!, για παιδιά 5-6 ετών, τα σχήματα και τα χρώματα του Kandinsky παίρνουν ζωή σε μια νέα διάσταση αναζητώντας την “Ισορροπία” όπως ο Jean Helion και ένας νέος “διάλογος” αναπτύσσεται στον αέρα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να μεταφέρουν ένα δισδιάστατο έργο τέχνης στον χώρο δημιουργώντας ένα κινητό γλυπτό (mobile) που ισορροπεί σε λεπτά σύρματα και αιωρείται με μια διάθεση παιγνιώδη. Έτσι, οι φόρμες του έργου αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και με τη δύναμη του ανέμου ανακαλύπτουν κάθε φορά μια ακόμη χορευτική κίνηση.

Παιχνίδια στον αέρα!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών

Σχεδιασμός: Ιωάννα Κουτσούκη

Υλοποίηση: Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Μαρία Μητσούλη, Βίκη Χρηστάκη

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Κάθε Σάββατο έως 18 Μαρτίου | 10.30-11.30

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό εργαστήριο

Αριθμός συμμετοχών: 12

Κόστος συμμετοχής: 12€

Κόστος συμμετοχής για Family και Young Members: 9.60€

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Κάθε Κυριακή | 12.00-13.15
Γνωρίζουμε άραγε όλα τα μουσικά όργανα που υπάρχουν; Μπορούμε, χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας, να δημιουργήσουμε ένα νέο μουσικό όργανο με ανακυκλώσιμα υλικά;

Στο δημιουργικό εργαστήριο Τα μουσικά όργανα αλλιώς!, παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών εμπνέονται από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Nouveau réalisme και επεξεργάζονται ένα από τα επίκαιρα ερωτήματα που απασχόλησαν τους Νέους Ρεαλιστές πριν από 60 χρόνια: γιατί να επιβαρύνουμε τη Γη, ενώ υπάρχουν τόσα υλικά γύρω μας που μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε;

Με αφετηρία τα έργα του καλλιτέχνη Arman που παρουσιάζονται στην έκθεση, τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους υπαρκτό ή και φανταστικό μουσικό όργανο χρησιμοποιώντας την τεχνική του upcycling, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για την ανακύκλωση, την μεταλλαγή των απορριμμάτων και την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, ζητήματα που ανέδειξε το καλλιτεχνικό κίνημα του νέου ρεαλισμού.

Τα μουσικά όργανα αλλιώς!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Σχεδιασμός: Μαρία Μητσούλη

Υλοποίηση: Κατερίνα Γεωργοπούλου, Μαρία Μητσούλη

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Κάθε Κυριακή έως 19 Φεβρουαρίου | 12.00-13.15

Το μπλε του Yves Klein σε 3D!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών

Κάθε Σάββατο | 12.00-13.30
Το Ίδρυμα B&E Γουλανδρή, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Nouveau réalisme, κάθε Σάββατο στις 12.00 -13.30 καλεί παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών σε ένα εργαστήριο με 3D εικαστικές περιπλανήσεις, παρέα με την εντυπωσιακή μπλε φτερωτή Νίκη και τον Yves Klein. Στο εργαστήριο Το μπλε του Yves Klein σε 3D! τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία του γλυπτού της Νίκης της Σαμοθράκης, τη κρυφή φόρμουλα του μπλε του Yves Klein και τον τρόπο που λειτουργεί το χρώμα για να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη ψευδαίσθηση.

Ο Klein χρησιμοποιούσε στα έργα του τον άνεμο, τη βροχή, τη φωτιά, ακόμη και το ανθρώπινο σώμα, αξιοποιώντας πάντα ευρηματικά το μπλε χρώμα και εντυπωσιάζοντας το κοινό του. Στο εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, η δύναμη και η ζωντάνια του μπλε του Klein ενώνονται με το κόκκινο για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να δημιουργήσουν στο χαρτί μια 3D εικόνα της Νίκης της Σαμοθράκης, τη στιγμή που εκείνη προσγειώθηκε στην πλώρη του πλοίου.

* Το International Klein Blue (IKB) είναι η μπλε απόχρωση που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Γάλλο καλλιτέχνη Yves Klein.

Το μπλε του Yves Klein σε 3D!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών

Σχεδιασμός: Βίκη Χρηστάκη

Υλοποίηση: Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Μαρία Μητσούλη

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Κάθε Σάββατο έως 18 Μαρτίου | 12.00-13.30

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό εργαστήριο

Αριθμός συμμετοχών: 12

Κόστος συμμετοχής: 12€

Κόστος συμμετοχής για Family και Young Members: 9.60€

Μοτίβα στο Τετράγωνο!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών

Κάθε Σάββατο | 16.00-17.30

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την μόνιμη Συλλογή του Μουσείου και καλεί τα παιδιά 8 έως 10 ετών σε ένα ταξίδι στο κόσμο του Nicholas Krushenick. Πολύχρωμες γραμμές απλώνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις με ταχύτητα φωτός και δημιουργούν μια αίσθηση κίνησης σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο.Στο εργαστήριο Μοτίβα στο τετράγωνο τα παιδιά ανακαλύπτουν το κίνημα της τέχνης Pop και Op Art της δεκαετίας του ‘60 μέσα από την τεχνική της κολλαγραφίας (collagraphy).
Γεωμετρικά και αφηρημένα τυπώματα πάνω σε χρωματιστές επιφάνειες δημιουργούν συνθέσεις χωρίς καμία προσχηματισμένη ιδέα. Με πρωταγωνιστή ένα τετράγωνο που σφραγίζει κάθε φορά ένα αυτοσχέδιο μοτίβο στο χαρτί, τα παιδιά δημιουργούν ρυθμικά την τελική σύνθεση του έργου τους. Τα σχήματα και οι γραμμές ζωντανεύουν με ποικίλους συνδυασμούς χρωμάτων, τόνων και υφών, πάντα με αφετηρία τα μοτίβα στο τετράγωνο.

Μοτίβα στο Τετράγωνο!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών

Σχεδιασμός: Ιωάννα Κουτσούκη

Υλοποίηση: Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Μαρία Μητσούλη, Βίκη Χρηστάκη

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Κάθε Σάββατο έως 18 Μαρτίου | 16.00-17.30

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό εργαστήριο

Αριθμός συμμετοχών: 12

Κόστος συμμετοχής: 12€

Κόστος συμμετοχής για Family και Young Members: 9.60€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

E: education@goulandris.gr

T: +30 210 01 02 156

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts