Home IVI’S VIEW Survival Guide | Γίνεται να πας Καλεσμένη σε Γάμο και Δεξίωση μαζί με το μωρό, και να περάσεις ωραία;

Survival Guide | Γίνεται να πας Καλεσμένη σε Γάμο και Δεξίωση μαζί με το μωρό, και να περάσεις ωραία;

by Ivi Belesi

Οι πρώτες φορές μαζί με το μωρό! Ω, είναι αμέτρητες αυτές οι νέες, μοναδικές εμπειρίες, με δυσκολίες αλλά με ανεκτίμητη αξία τόσο για μας όσο και για εκείνο. Μία από αυτές τις “πρώτες φορές” ήταν και η παρουσία μας ως καλεσμένοι σε γάμο και δεξίωση, μαζί με το μωρό!

Πριν λίγες μέρες, ένας πολύ καλός φίλος και συνάδελφος του μπαμπά μας, παντρεύτηκε τη καλή του και ήθελε να μοιραστεί μαζί μας τη χαρά του, για αυτό και όχι μόνο μας κάλεσε στον γάμο του αλλά επέμενε να πάμε όλοι μαζί και με την μπέμπα, όπως και έγινε.

Για άλλη μια φορά, όσο κουραστική και αν γίνομαι, θα σας υπενθυμίσω ότι το μυστικό δεν είναι άλλο από τη σωστή και συστηματική οργάνωση. Οργανώνουμε από πριν με ησυχία, και όχι την τελευταία στιγμή, την τσάντα με όλα τα απαραίτητα για το μωρό μας,  ετοιμάζουμε τα ρούχα όλης της οικογένειας, και ξεκινάμε την ετοιμασία μας.

Αν το μωρό μας είναι κάτω του ενός έτους, σίγουρα το μόνο που θα κάνει στη δεξίωση μετά τον γάμο θα είναι να θέλει να πιει το γάλα του, και αφού χαζέψει τον κόσμο, να κοιμηθεί ανενόχλητα στο καρότσι του. Για αυτό, πάρτε απαραίτητα μαζί το καρότσι του και ό,τι άλλο χρειάζεται για τον ύπνο του όπως κουβερτάκι, κουνουπιέρα ή κάποιο κουκλάκι ή πανάκι παρηγοριάς, ανάλογα το πώς συνηθίζει να κοιμάται.

Μην πανικοβληθείτε αν δεν κοιμηθεί άμεσα μετά την καθιερωμένη διαδικασία του ταΐσματος και του νανουρίσματος, ούτε αν ξεφύγει από την προγραμματισμένη ώρα ύπνου. Το μωράκι σας έχει βρεθεί σε έναν νέο χώρο με δεκάδες καινούρια πράγματα, εικόνες και άγνωστα άτομα που θέλει να παρατηρήσει και να εξερευνήσει. Βομβαρδίζεται από νέες πληροφορίες που μπορεί να του δημιουργήσουν μια αναστάτωση και υπερένταση, που όμως αντιμετωπίζονται. Δώστε του λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και μην νιώθετε ενοχές ότι βγάλατε το μωρό από το πρόγραμμά του και ότι όλοι γύρω σας σάς κοιτάνε και σχολιάζουν πως ταλαιπωρείτε το μικρό σας. Δεν το ταλαιπωρείτε. Αντίθετα, του μαθαίνετε να προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον, να κοινωνικοποιείται και παράλληλα να σας νιώθει κοντά του, κάτι που έχει τόσο ανάγκη.

Αφού επεξεργαστεί όλο αυτό το νέο πληροφοριακό υλικό, θα κουραστεί και θα κοιμηθεί δίνοντάς σας τη δυνατότητα να διασκεδάσετε και εσείς με την παρέα του τραπεζιού, να μιλήσετε, να ακούσετε μουσική, ακόμα και να χορέψετε, έχοντας δίπλα στο καρότσι το μικρό σας. Τώρα, αν είστε τυχεροί και έχετε κάποιον δικό σας να κάτσει λίγο να εποπτεύει το καρότσι για να κάνετε και μια βόλτα προς την πίστα, ακόμα καλύτερα!

Να θυμάστε και να απαντάτε σε όλους αυτούς που θέλουν να σας απογοητεύσουν επειδή γίνατε νέοι γονείς, και οι ίδιοι είτε δεν έχουν γίνει ακόμα γονείς είτε έχουν διαφορετική άποψη, ότι..

Το μωρό αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο, της δίνει νόημα και ευτυχία, δεν την σταματάει. Η ζωή συνεχίζεται και με το μωρό! Όλα συνδυάζονται μαζί με αυτό, και αναπροσαρμόζονται. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να κάνετε επειδή είστε γονείς. Με τη σωστή οργάνωση όλα γίνονται.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως αν σας καλέσουν σε γάμο, και σας και το μωρό σας, και θέλετε να πάτε, είναι απολύτως εφικτό να παρευρεθείτε στο μυστήριο και στη δεξίωση του γάμου μαζί με το μωρό σας!

Και μην ξεχνάτε:

Είμαι γονιός, είμαι ένας κανονικός άνθρωπος με ανάγκες και επιθυμίες και ζω τη κάθε στιγμή όπως και πριν, απλά τώρα έχω μαζί και το μωρό μου!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts