Home HOMEFOOD Κέικ σοκολάτα φουντούκι

Κέικ σοκολάτα φουντούκι

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε κέικ σοκολάτα φουντούκι;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για τη σοκολατένια ζύμη
3 αυγά
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
90 γρ. γάλα πλήρες
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κακάο
Για τη ζύμη φουντουκιού
3 αυγά
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. μέλι
40 γρ. φουντούκια
60 γρ. βούτυρο
90 γρ. γάλα πλήρες
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη

Εκτέλεση της συνταγής:

Για τη ζύμη σοκολάτας
Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε το γάλα στο μίξερ καθώς εκείνο χτυπάει και μετά προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά.
Περνάμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, το κακάο από σίτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ.
Ανακατεύουμε για μισό λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφαιρούμε από το μίξερ και αφήνουμε στο πλάι.
Για τη ζύμη φουντουκιού
Βάζουμε τα αυγά με τα 180 γρ. ζάχαρη στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό, τα 20 γρ. ζάχαρη, το μέλι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Παράλληλα, στο μούλτι, κάνουμε τρίμμα τα φουντούκια, προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπρίκι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει όλο το μείγμα σαν μία πάστα.
Προσθέτουμε αυτή την πάστα σιγά σιγά στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά.
Παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά και τα φουντούκια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Παράλληλα περνάμε από μια σίτα το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο μίξερ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ 10×30 εκ.
Μοιράζουμε κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ μέσα στη φόρμα.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που το βάζουμε στη μέση του κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πάνω σε μια σχάρα πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Σερβίρουμε με λίγη πραλίνα φουντουκιού.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts