Home MUM Μετά τον 3ο μήνα οι 5 πρώτες βασικές αγορές για το μωρό !

Μετά τον 3ο μήνα οι 5 πρώτες βασικές αγορές για το μωρό !

by Ivi Chrysou Belesi

Συνηθίζεται από παλιά να λέγεται να ξεκινάει η νέα μανούλα τις αγορές για το μωράκι που περιμένει μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης καθώς είναι και οι κρίσιμοι μήνες για την πορεία της κύησης. Είτε τα πιστεύετε λοιπόν αυτά και θέλετε να τα ακολουθήσετε και εσείς είτε όχι, η αλήθεια είναι πως οι πρώτες αγορές ξεκινούν πρακτικά από τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης. Αφενός γιατί με την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου συνήθως γίνεται γνωστό και το φύλο του μωρού και αφετέρου επειδή αρχίζει να φουσκώνει η κοιλίτσα και η μέλλουσα μανούλα βλέπει το σώμα της να αλλάζει από το θαύμα της φύσης και πιθανώς και να το απολαμβάνει απαλλαγμένη από τις ζαλάδες και την γενικότερη αδιαθεσία που πολλές φορές επιφυλάσσουν οι πρώτοι μήνες κύησης στις περισσότερες εγκυούλες. Όταν λοιπόν φτάσετε σε αυτή τη στιγμή για να ξεκινήσετε τα πρώτα ψώνια θα σας πω να το απολαύσετε και να το ζησετε μαζί και οι δυο νέοι γονείς. Εκείνη τη βόλτα χέρι-χέρι με τον άντρα μου στα βρεφικά καταστήματα θα την θυμάμαι πάντα με νοσταλγία αλλά και συγκίνηση. Είχα μόλις κάνει την αυχενική διαφάνεια όταν πήγαμε και παραγγείλαμε το καρότσι!

Από που όμως ξεκινάμε τα ψώνια; Ξέρω σας φαίνεται βουνό, όπως σε όλους μας ! Ας ξεκινήσουμε από τα 5 πρώτα βασικά πράγματα που καλό θα είναι να επιλέξετε και να παραγγείλετε για το μωρό που περιμένετε.

1.ΚΑΡΟΤΣΙ. Το καρότσι είναι η πρώτη και πιο σημαντική αγορά που πρέπει να κάνεις. Είναι η αγορά που θα συντροφεύει τη ζωή σας με το μωρό από την πρώτη στιγμή κατά την έξοδο από το μαιευτήριο με το κάθισμα αυτοκινήτου και για τα επόμενα 3 χρόνια παντού και πάντα. Και ένα εξυπηρετικό, ελαφρύ και άνετο καρότσι σώζει πολλές καταστάσεις. Αφιερώστε χρόνο, κάντε λεπτομερή έρευνα, ψάξτε, δοκιμάστε και αποφασίστε με βάσεις τις ανάγκες σας και τις απαιτήσεις το καρότσι που θα ταιριάξει περισσότερο στη ζωή με το μωρό σας. Σκεφτείτε πως όσο πιο δραστήριοι γονείς θέλετε να γίνεται με ένα μωρό στο καρότσι τόσο πιο ικανό και χρήσιμο θα είναι το καρότσι όπου και να θέλετε να βρεθείτε. Από το πεζοδρόμιο της πόλης μέχρι το καλοκαιρινό καφές πάνω στην αμμουδιά. Βρείτε λοιπόν αυτό που σας καλύπτει δώστε την παραγγελία σας στα χρώματα που θέλετε και ζητήστε να σας παραδοθεί κατά τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης σας για σιγουριά και να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να το πάρετε με την κοιλιά στο στόμα!

2.ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ. Το μαξιλάρι θηλασμού αν και “θηλασμού” όπως συνηθίζεται να λέγεται εξυπηρετεί πολύ κατά τη διάρκεια της κύησης την εγκυμονούσα για να κοιμηθεί πιο εύκολα και να ξεκουράσει την μέση της. Για αυτό και συγκαταλέγεται στις πρώτες βασικές αγορές για να εξυπηρετήσει αρχικά της ανάγκες της μέλλουσας μανούλα και αργότερα του μωρού κατά τον θηλασμό αλλά και τον ασφαλή ύπνο του. Οι προτάσεις για μαξιλάρια θηλασμού πολλές και σίγουρα μπορείτε να βρείτε αυτό που θα σας αρέσει και θα σας βολέψει.

3.ΚΟΥΝΙΑ. Βρεφικό δωμάτιο στον 3 μήνα της εγκυμοσύνης συνήθως δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα αλλά η επιλογή της κούνιας είναι καλό να γίνει. Επιλέξτε το λίκνο, την καλαθούνα ή την κούνια που θα κοιμάται το μωράκι απ΄ την πρώτη ημέρα στο σπίτι και αργότερα. Σκεφτείτε έξυπνα και πρακτικά με κριτήριο και την χωρητικότητα των δωματίων σας  στο σπίτι.

4.ΑΠΟΣΤΗΡΩΤΗΣ. Για 6 μήνες που κρατάει η διαδικασία της αποστείρωσης, θα γίνετε κολλητοί. Επιλέξτε ένα χρηστικά εύκολο και όχι πολυσύνθετο αποστειρωτή με αρκετά μεγάλη χωρητικότητα σε μπιμπερό και άλλα σκεύη του μωρού ώστε να αποφύγετε τις πολλαπλές πλύσεις μέσα στην ημέρα. Πρόκειται για ένα αρκετά δαπανειρό έξοδο αλλά εξαιρετικά απαραίτητο για την υγεία και τη υγιεινή του μωρού το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους οπότε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του.

5.ΑΛΛΑΞΙΕΡΑ. Από έπιπλο μέχρι φουσκωτό στρωματάκι, η αλλαξιέρα είναι βασικό εφόδιο για την καθημερινότητα με το μωρό. Την επιλέγουμε σαφώς με τους χώρους που θα χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι για την φροντίδα του μωρού. Εκτός από ένα έπιπλο με αλλαξιέρα στο βρεφικό δωμάτιο πολλοί γονείς επιλέγουν να τοποθετήσουν αλλαξιέρα στο μπάνιο που η αλήθεια  πως είναι εξαιρετικά πρακτικό για πολλούς λόγους να βρίσκεται εκεί ή και εκεί. Επίσης το στρωματάκι της αλλαξιέρας μαζί με κάποια κουβερτούλα ή παπλωματάκι αποτελεί και μια έξυπνη ιδέα να δημιουργήσετε μια φωλίτσα για το μωρό στον καναπέ τους πρώτους μήνες για να νιώθει ασφαλές και εξυπηρετεί πολύ την μανούλα για να έχει δίπλα της το μωρό της. 

Ελπίζω να σας βοηθήσω να οργανώσετε το πρώτο part του baby shopping ! Με το καλό να έρθουν τα μωράκια σας και να μην ξεχνάτε να ζείτε την κάθε μαγική στιγμή δίπλα τους!

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts