Home LIFE VIEW Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας | Τα 20 χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας | Τα 20 χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου

by Businessmum.gr

Κατά τη διάρκεια μίας φιλίας στην Ελλάδα περνάμε πάνω από 10.000 ημέρες γελώντας μαζί με τους φίλους μας, βγαίνουμε έξω για περισσότερες από 740 βραδιές, αλλά και περνάμε χρόνο μαζί μέσα στα σπίτια μας για περισσότερες από 900 βραδιές, σύμφωνα με νέα έρευνα της Disney που αποκαλύφθηκε ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας, Σάββατο 30 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Wonder of Friendship της Disney που γιορτάζει τις εμβληματικές φιλίες του Μίκυ Μάους και των φίλων του, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 ενήλικες αποκάλυψε ότι θα περάσουν κατά μέσο όρο 36.000 ώρες – που ισοδυναμεί με 1.500 ημέρες – συνομιλώντας με τους φίλους τους στο τηλέφωνο και θα στείλουν 12.480 μηνύματα μέσω, WhatsApp και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη διάρκεια μιας φιλίας.

Όσον αφορά την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα – στην Ελλάδα τείνουμε να επιμένουμε σε έναν μικρότερο κύκλο, με τον μέσο ενήλικα να έχει 10 καλούς φίλους – με έναν στους είκοσι να γνωρίζει τον κοντινότερο του φίλο από έξι χρονών. Προέκυψε επίσης πως η μέση διάρκεια μιας φιλίας είναι 16 χρόνια.

Ελεύθερη και ειλικρινής άποψη και συμβουλή όσον αφορά το ντύσιμο, το να κάνει ο ένας τον άλλον να γελάει και η ανταλλαγή αστείων ή και ντροπιαστικών ακόμα φωτογραφιών στα γενέθλιά τους, είναι σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη μιας μακροχρόνιας φιλίας. Εννιά στους δέκα δήλωσαν για τους φίλους τους, ότι είναι εκείνοι που μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια ανά πάσα στιγμή – με τις ερωτικές σχέσεις να είναι το πιο συνηθισμένο θέμα για συζήτηση.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει μια κοινή αίσθηση ότι όλοι θέλουμε να βλέπουμε τους φίλους μας περισσότερο – σχεδόν οι μισοί (47%) θα ήθελαν να βλέπουν τους φίλους τους πιο συχνά, αλλά αναφέρουν ως πιο συνηθισμένα εμπόδια για το γεγονός ότι δεν το καταφέρνουν, τις οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Η Sarah Fox, Αντιπρόεδρος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Disney Consumer Products, Gaming & Publishing EMEA, δήλωσε: “Οι φιλίες είναι ζωτικής σημασίας, αλλά καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να διατηρηθούν για διάφορους λόγους. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι τόσο ενθαρρυντικό να βλέπουμε μέσω αυτών των αποτελεσμάτων, το πόσο σημαντικό είναι το να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο να έχουμε ισχυρούς, διαρκείς δεσμούς με τους φίλους μας αλλά και το να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, με τους καλύτερους φίλους της Disney, τον Μίκυ και τους φίλους του, που αποτελούν παράδειγμα φιλίας μιας ζωής.

Για περισσότερα από 90 χρόνια, ο Μίκυ Μάους και οι φίλοι του αποτελούν σύμβολο της αληθινής φιλίας και υπενθυμίζουν στους θαυμαστές τους τη σημασία των μακροχρόνιων σχέσεων φιλίας. Οι “Συγκλονιστικοί Έξι” αποπνέουν έμπνευση και ενθάρρυνση σήμερα όσο και στο ταπεινό τους ξεκίνημα, με τον κάθε χαρακτήρα να διαθέτει μια μοναδική ιδιότητα που τον καθιστά ιδανικό φίλο, και ευνοεί στο να αντέξουν οι φιλίες στο πέρασμα του χρόνου.

ΤΑ 20 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ
1. Να είστε καλός ακροατής
2. Να ακούτε ο ένας τα προβλήματα του άλλου
3. Να κάνετε τον άλλον να γελάει
4. Να λέτε πάντα την αλήθεια
5. Να κρατάτε τα μυστικά του άλλου
6. Να δίνετε την ειλικρινή γνώμη σας για κάτι
7. Να μην κρίνετε τα λάθη
8. Να φτιάχνετε τη διάθεση του άλλου όταν μοιράζεται άσχημα νέα
9. Να είστε πάντα πρόθυμοι να «βάλετε καφέ» να τα πείτε
10. Να είστε πάντα εκεί για να βοηθήσετε, ανεξαρτήτως προβλήματος
11. Να τους πάτε στο σπίτι τους αν τυχαίνει να χρειάζονται μεταφορικό μέσο
12. Να τους γνωστοποιείτε όταν δεν είναι ο εαυτός τους, όταν αυτό προκύπτει
13. Να δίνετε ειλικρινείς συμβουλές για ένα ρούχο επιλογής τους
14. Να μοιράζεστε ταινίες, παιχνίδια, δίσκους αλλά και βιβλία που μπορεί να μην έχουν δει/παίξει/διαβάσει
15. Να τους βοηθήσετε σε μια μετακόμιση
16. Να τους συνοδεύσετε σε μια βραδινή έξοδο μετά από έναν χωρισμό
17. Να τους παραλάβετε από το αεροδρόμιο μετά από διακοπές
18. Να τους παρακινήσετε να κάνουν αυτό το επιπλέον χιλιόμετρο/να σηκώσουν περισσότερο βάρος όταν γυμνάζονται
19. Να στείλετε ανόητες ή ακόμα και ντροπιαστικές φωτογραφίες σας σε γενέθλια
20. Να κάνετε pet sit τα κατοικίδια τους

*Για να γιορτάσει περαιτέρω την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, η Disney διαθέτει μια σειρά από προϊόντα Mickey & Friends και άλλα προϊόντα με κλασικούς χαρακτήρες της Disney από μάρκες όπως η Adidas, η Zara η H&M και η Pandora στα καταστήματα και στο shopdisney.eu

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts