Home CHILD  Πώς πάμε παραλία με ένα νηπιάκι στην εποχή του κορωνοϊού; 

 Πώς πάμε παραλία με ένα νηπιάκι στην εποχή του κορωνοϊού; 

by Ivi Belesi

Το καλοκαιράκι κάνει σιγά- σιγά την εμφάνισή του και οι εξορμήσεις στην παραλία για κάποιους αν όχι όλους έχουν ξεκινήσει, όπως και για τους γονείς με μικρά παιδάκια. Πώς πάμε όμως στην παραλία με ένα νήπιο, ηλικίας 2-3 ετών ; Οργανωμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία, έναντι των προηγούμενων καλοκαιριών που θυμάστε είναι άκρως δραστήρια στην παραλία και πρέπει από νωρίς να προνοήσουμε για αυτό. Ας φτιάξουμε την τσάντα αλλά πιο σωστά τις τσάντες παραλίας με όσα θα χρειαστούμε!

Μαγιό, μπλουζάκι, παντοφλάκια, αντηλιακό και καπέλο

Πολλά μαγιό για συχνές αλλαγές και μπλουζάκια με αντηλιακή προστασία αλλά και απλά t-shirts μαζί με παντοφλάκια είναι φυσικά τα άκρως απαραίτητα για ένα νήπιο. Επιλέξτε καλή ποιότητα μαγιών ώστε να στεγνώνουν γρήγορα όταν τα απλώνετε στην ξαπλώστρα μέχρι την επόμενη αλλαγή. Τα αντηλιακά μπλουζάκια είναι πολύ χρήσιμα για την ολοκληρωμένη προστασία του νηπίου από τον ήλιο κατά την ώρα του παιχνιδιού σε συνδυασμό με συχνές επαναλήψεις εφαρμογής του αντηλιακού, το οποίο προτιμήστε σε μορφή σπρέι γιατί απλά δεν κάθονται να τους το βάλεις και καπέλο με μεγάλο γείσο  και βρεγμένο. Παντοφλάκια τύπου σαμπό και όχι τόσο σαγιονάρες θα σας πρότεινα για την παραλία και την αποφυγή μικροτραυματισμών!

Σωσίβιο ή Τουβλάκια.

Σε αυτή την ηλικία τα παιδάκια αρχίζουν να χρησιμοποιούμε κάποιο σωσίβιο ή τα γνωστά τουβλάκια ώστε να μάθουν να επιπλέουν και να κολυμπάνε σιγά σιγά μόνα τους και πάντα με την επίβλεψη των γονιών τους. 

Κουβαδάκια, νεροπίστολα.

Στα κουβαδάκια και όλα τα συναφή παιχνίδια θαλάσσης είναι η χρονιά να επενδύστε πολύ καθώς τα νήπια αυτή της ηλικίας απασχολούνται και μόνα τους παίζοντας με αυτά στην άμμο ακόμα και κάτω από την ομπρέλα. Για αυτή την ώρα παιχνιδιού χρησιμοποιήστε κάποια ψάθα ή κάποιο μικρό φουσκωτό μαξιλαράκι ώστε να μην έρχεται το παιδί απευθείας σε επαφή με την άμμο, όσο βέβαια γίνεται. Φυσικά θα υπάρχουν στιγμές που δεν θα απέχετε και εσείς από το παιχνίδι.

Φρούτα και  snacks.

Το παιχνίδι και η θάλασσα ανοίγουν την όρεξη και μάλιστα πολύ στα παιδάκια οπότε οργανωθείτε με ψυγειάκι και ποικιλία προτάσεων. Προτιμήστε φρουτάκια, χυμούς και κάποια κλειστού τύπου snacks όπως κριτσίνια που δεν έχουν μεγάλο φόβο αλλοίωσης από την ζέστη ακόμα και μέσα στο ψυγείο. Μην ξεχνάτε να θυμίζετε στα μικρά σας να ενυδατώνονται συχνά πίνοντας νεράκι.

Φαρμακείο παραλίας.

Ένα στικ αμμωνίας, μια κρέμα για τσιμπήματα, κάποιο hansa blast και αντικουνουπικό γαλάκτωμα ή αντηλιακό με προστασία από τα έντομα της παραλίας είναι καλό να υπάρχουν στην τσάντα της παραλίας σας και πάντα να παραμένουν στη σκιά!

Γιογιό Ταξιδιού.

Αν βιώνετε τη περίοδο που κόβετε πάνα ή αν έχετε απαλλαχτεί τελείως από αυτήν, μην παραλείψετε να εφοδιαστείτε με ένα γιογιό ταξιδιού γιατί σαφώς και θα έρθει η στιγμή που θα σας χρειαστεί.

Μην παραλείψετε φυσικά δυο τουλάχιστον πετσέτες για το νηπιάκι σας. Mια μεγάλη πετσέτα  είναι απαραίτητη να καλύπτει την ξαπλώστρα και να μην χρησιμοποιείται για άλλο λόγο, ακολουθώντας και τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Προτιμήστε και τις πετσέτες πόντσο που εξυπηρετούν πολύ! Είναι χρήσιμες και για ένα απογευματινό υπνάκο στην ξαπλώστρα!

Στην εποχή του κορωνοϊού δεν ξεχνάμε φυσικά να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας, για αυτό μην ξεχάσετε:

  1. Να διατηρείτε αποστάσεις ασφαλείας του  1,5 μέτρου και να θυμίζετε και στα παιδιά το ίδιο, εξηγώντας πάντα τον λόγο.
  2. Προσθέστε στο νεσεσέρ της παραλίας αντισηπτικά, χαρτομάντιλα και μαντιλάκια για απολύμανση και έχετε μαζί μάσκα και γάντια αν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε ή επισκεφτείτε κάποιο κλειστό χώρο

Καλές βουτιές  με όλα τα απαραίτητα εφόδια και με ασφάλεια!

Σας φιλώ,

Ήβη_ businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts