Home HOMEECO LIVING Πρωτομαγιά: Αυτό το 3μερο «πιάνουμε τον Μάϊ» μένοντας σπίτι και οργανώνοντας την ντουλάπα μας για την νέα σεζόν

Πρωτομαγιά: Αυτό το 3μερο «πιάνουμε τον Μάϊ» μένοντας σπίτι και οργανώνοντας την ντουλάπα μας για την νέα σεζόν

Φέτος, σε μια διαφορετική πρωτομαγιά, #μένουμε_σπίτι και αντικαθιστούμε τον Μάϊ με floral tops και την μυρωδιά της άνοιξης με αυτή της λεβάντας. Γιατί, φέτος, το τριήμερο της πρωτομαγιάς συμβολίζει το τέλος της καραντίνας. Και καθώς όλα ξεκινούν από την ντουλάπα μας, για εμάς, η μετά-κορόνα εποχή θα ξεκινήσει από μια οργανωμένη ντουλάπα έτοιμη για την νέα σεζόν. 

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε; 

 Βήμα 1ο – Όλα έξω  

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να αδειάσω εντελώς την ντουλάπα μου και να συγκεντρώσω όλα μου τα ρούχα σε ένα μέρος. Καλοκαιρινά, χειμερινά, πανωφόρια… Όλα!! 

Γιατί είναι αυτό σημαντικό; 

Αρχικά πρέπει να θυμηθούμε όλα τα ρούχα που έχουμε. Να βρούμε πράγματα που δεν θυμόμασταν ή που είχαμε χάσει. Σε όλους μας έχει τύχει κάποιο ρούχο να έχει κρυφτεί στο βάθος της ντουλάπας να το έχουμε «ξεχάσει» για καιρό. 

Επίσης, έτσι μόνο θα δούμε πόσα ρούχα έχουμε πραγματικά. Για πολλούς τα ρούχα είναι μοιρασμένα σε διάφορα δωμάτια, τα πανωφόρια στο παιδικό δωμάτιο, τα καλά φορέματα στην ντουλάπα του άντρα μας. Αυτό δεν μας επιτρέπει να δούμε τον όγκο των πραγμάτων που έχουμε και να αναλογιστούμε: τελικά τα χρειάζομαι όλα αυτά; Τα φοράω; Ή πιάνουν μόνο χώρο και μου δημιουργούν άγχος; 

Τέλος, μας επιτρέπει να περάσουμε στο επόμενο, εξίσου σημαντικό βήμα, την καθαριότητα! 

Βήμα 2ο – Καθαρίζω την ντουλάπα μου 

Τώρα που η ντουλάπα μας είναι άδεια έχουμε την ευκαιρία να την καθαρίσουμε και να την αερίσουμε. Αρκεί λίγο υγρό απορρυπαντικό διαλυμένο σε νερό και ένα πανάκι. Στραγγίζουμε καλά το βρεγμένο πανί και περνάμε την ντουλάπα μας εσωτερικά και εξωτερικά όσες φορές χρειαστεί! Αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς και να αεριστεί πριν τοποθετήσουμε οτιδήποτε μέσα.

Έξυπνο tip: Αντικαταστήστε στο τελευταίο χέρι, το υγρό απορρυπαντικό με το μαλακτικό ρούχων που χρησιμοποιείται, διαλυμένο σε νερό. Η ντουλάπα σας θα μυρίσει φρεσκάδα και το άρωμα στα ρούχα σας θα διατηρείται περισσότερο. Ανανεώστε, διαλύοντας λίγο ακόμα μαλακτικό σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε τακτικά. 

Βήμα 3ο – Ξεκαθάρισμα

Ξεκίνα φτιάχνοντας ένα καφέ ή ένα τσάι, κάθισε αναπαυτικά κοντά στα συγκεντρωμένα ρούχα σου και ετοιμάσου να έρθει αντιμέτωπη/ος με έντονες αναμνήσεις και συναισθήματα. Ήρθε η ώρα του de-clutter! Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις τι θα κρατήσεις και τι θα αποχωριστείς. Πως θα το κάνεις αυτό; Πιάσε ένα ένα τα ρούχα στα χέρια σου, έλεγξε αν είναι το σωστό νούμερο ή αν έχει φθορές και μετά φέρε στο μυαλό σου την τελευταία φορά που το φόρεσες. Πως αισθανόσουν; 

Τα ρούχα που μένουν στην ντουλάπα μας είναι αυτά που: 

  • Είναι σωστό νούμερο και fit 
  • Δεν έχουν φθορές 
  • Μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα με εμάς και μας αποπνέουν αυτοπεποίθηση. 

Τα ρούχα που δεν πληρούν τις παραπάνω «προδιαγραφές» τα τοποθετούμε σε σακούλες και τα κατηγοριοποιούμε με βάση το αν θα τα χαρίσουμε, αν θα τα μεταπωλήσουμε ή αν θα τα ανακυκλώσουμε. 

Βήμα 4ο – Οργάνωση 

Ήρθε η ώρα για το αγαπημένο μου βήμα! Την οργάνωση. 

Αρχικά ξεχώρισε τα ρούχα της σεζόν που φεύγει για να τα πακετάρεις και τα φυλάξεις (πάντα πλυμένα και με το κατάλληλο σκοροκτόνο)! 

Στην συνέχεια, χώρισε τα ρούχα που θα μείνουν στην ντουλάπα σου ανά είδος. Μελέτησε τους χώρους που έχεις και αποφάσισε, ποια ρούχα θα κρεμάσεις και ποια θα διπλώσεις. Τοποθέτησε ταξινομώντας χρωματικά. Στα σημεία με ευκολότερη πρόσβαση βάλε τα ρούχα που χρησιμοποιείς συχνότερα στην καθημερινότητα σου. Για αρμονία φρόντισε όλα τα ρούχα και οι κρεμάστρες να κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση και δίπλωσε τα πάντα ομοιόμορφα! 

Τώρα που τελείωσες, αυτό που έχει σημασία να θυμάσαι είναι ότι, στην οργάνωση της ντουλάπας σου δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει μόνο: είναι λειτουργικό ή όχι για σένα. Βρες τι σε βολεύει, δοκίμασε πράγματα και δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να συνηθίσει την αλλαγή.

Και είναι στο χέρι σου, να διατηρήσεις την ντουλάπα σου οργανωμένη. Από εδώ και στο εξής θα είναι πανεύκολο.  Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσεις κάτι στην θέση του, αμέσως μετά την χρήση του. 

xxx M

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts