Πώς ξεκινάμε να βγάζουμε την πάνα; 

Και αν ακόμα αναρωτιέσαι πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια, θα σε διαβεβαιώσω πως περνάνε απίστευτα γρήγορα αλλά εύχομαι γεμάτα ευτυχία. Χωρίς να καταλάβεις το πώς και το πότε θα βρεθεί να τελειώνει τη πρώτη χρονιά στον Παιδικό και να ξεκινάει τη προσπάθεια να απαλλαχτεί από την πάνα, γιατί μεγάλωσε! Αυτή τη φάση βιώνουμε και εμείς τον τελευταίο καιρό. Προσπαθούμε να κόψουμε την πάνα. Πώς κόβουμε λοιπόν τη πάνα; 

Αρχικά θα πρέπει να πούμε πως για πρακτικούς λόγους που θα αναφέρουμε πιο συγκεκριμένα παρακάτω, η έναρξη αυτή της διαδικασίας είναι προτιμότερο να ξεκινήσει με την έναρξη του καλοκαιριού και λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τους παιδιάτρους η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί να κόβει την πάνα είναι μετά τα 2 έτη και καλύτερα από τα 2,5 και μετά. 

Η διαδικασία ξεκινάει απλά με μια συζήτηση για το θέμα  μαζί με το παιδί και αφού ενημερωθεί η δασκάλα του σχολείου, για να υπάρχε συνεργασία. Περνώντας άμεσα στην πράξη μέσα στο σπίτι και στο σχολείο, διαμορφώστε αντίστοιχα και το σπίτι με όλα τα απαραίτητα στην τουαλέτα για το παιδί όπως καθισματάκι, μωρομάντηλα, βοηθητικό σκαλάκι ή γιογιό και στέλντε καθημερινά τουλάχιστον 3 αλλαξιές στο σχολείο.

Αφαιρούμε τη πάνα και μαθαίνουμε στο παιδί να φοράει βρακάκι και να προσπαθεί να μας ειδοποιεί πότε έχει την ανάγκη να πάμε στη τουαλέτα. Φυσικά μην περιμένετε να γίνει απευθείας αυτό. Ντύστε καναπέδες και κρεβάτια με καλύμματα και υποσέντονα και μαζέψτε και χαλιά για μεγαλύτερη ευκολία.

Μην ξεχνάτε πως το παιδί καλείται να συνειδητοποιήσει και να δεχτεί μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά του. Να γνωρίσει και να εκπαιδευτεί στην ανάγκη να πηγαίνει στην τουαλέτα πριν λερωθεί και να μην χρειάζεται την πάνα. 

Εφοδιαστείτε λοιπόν με πολλή υπομονή, αρκετά εσώρουχα , υποσέντονα και αλλαξιές και δώστε χρόνο στο παιδάκι σας να εκπαιδευτεί και να συνηθίσει αυτό το νέο κεφάλαιο της καθημερινότητάς του που δηλώνει πως μεγαλώνει και ανεξαρτητοποιείται. 

Bye Bye πάνααα!

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmumgr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.